V-ati intrebat vreodata de ce nu este totul asa cum ne dorim?
Uneori, cunoastem anumite persoane si stim imediat ca ei trebuie sa fie in viata noastra.
Ei inseamna ceva acolo.Fie ne sunt ca un suport,fie ne invata o lectie, fie ne arata cine suntem sau cine vrem sa devenim.
Poate, de multe ori, nu ajungem sa cunoastem bine persoanele alea,dar daca ii privim in ochi stim, aproape sigur,ca ei ne vor afecta viata intr-un mod foarte profund.
Si uneori,ni se intampla chestii,intr-un moment pe care il simtim dureros si incorect,dar daca ne gandim apoi,realizam ca fara obstacolele astea,nu ne-am fi descoperit potentialul, puterea, curajul sau inima.
Totul se intampla cu un motiv. Am spus-o si o mai spun, mereu si mereu.
Nimic nu cred ca se intampla pur si simplu.
O boala,un prejudiciu,toate se intampla ca sa testam limitele sufletului nostru
Fara “testele” astea, ce-ar fi viata?Pai, ar fi prea roz,fara piedici,dreapta ca un drum spre nicaieri, sigura si confortabila, dar plictisitoare si complet fara sens.Tot ce ni se intampla ne afecteaza viata, in bine sau in rau. Dar, toate astea, ne arata cine suntem cu adevarat. Toti avem prieteni care ne ranesc, ne insala, ne tradeaza si ne sfasaie inimile.Si cred ca ei sunt cei mai importanti in viata noastra.
Si mai cred ca trebuie sa-i iertam, pentru ca ei ne ajuta intr-un fel, sa invatam ce este increderea si cat de important este sa fii mereu precaut cu cei ce-ti “deschid” inima.
Nu ar trebui sa facem fiecare zi sa conteze? Sa apreciem fiecare moment si sa luam lucrul bun din nimicuri, nimicuri pe care, poate, nu am mai avea posibiliatatea sa le experimentam din nou?
Sa ne inconjuram de oameni care ne fac sa zambim, sa radem,de cei care ne fac fericiti?
Sa tinem capul sus pentru ca avem dreptul asta?
Sa ne spunem mereu ca suntem extraordinari si sa credem in noi? Daca noi nu credem in noi, nimeni nu o va face.
Sa ne cream propria noastra viata, sa fim liberi si sa o traim?

Acesta este gandul meu in dupa-amiaza asta!

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Octombrie 23, 2010 la 8:58pm


INACTIV
Comentariu publicat de DOINA pe Octombrie 23, 2010 la 4:06pm
Charlie Chaplin: În ziua în care m-am iubit cu adevărat

In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca, in toate imprejurarile, ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit.
Si atunci, am putut sa ma linistesc.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Stima de sine.
In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am realizat ca nelinistea si suferinta mea emotionala nu erau nimic altceva decat semnalul ca merg impotriva convingerilor mele.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Sunt eu insumi.
In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa doresc o viata diferita si am inceput sa inteleg ca tot ceea ce mi se intampla, contribuie la dezvoltarea mea personala.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Maturitate.
In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa realizez ca este o greseala sa fortez o situatie sau o persoana, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine ca nici acea persoana, nici eu insumi nu suntem pregatiti si ca nu este momentul …
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Respect.
In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput, ratiunea mea numea asta egoism.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Iubire de sine
In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa-mi mai fie teama de timpul liber si am renuntat sa mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astazi fac ceea ce este corect, ceea ce imi place, cand imi place si in ritmul meu.
Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Simplificare.
In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa mai caut sa am intotdeauna dreptate si mi-am dat seama de cat de multe ori m-am inselat.
Astazi, am descoperit … Intelepciune.
In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am incetat sa retraiesc trecutul si sa ma preocup de viitor. Astazi, traiesc prezentul, acolo unde se petrece intreaga viata. Astazi traiesc clipa fiecarei zile.
Și aceasta se numeste … Plenitudine.
In ziua in care m-am iubit cu adevarat, am inteles ca ratiunea ma poate insela si dezamagi. Dar daca o pun in slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte pretios.
si toate acestea inseamna … Sa stii sa traiesti cu adevarat.
Charlie Chaplin

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->