Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Numerologia este studiul simbolismului numerelor. Este folosita pentru a determina personalitatea unui om, punctele tari si talentele lui, obstacolele pe care trebuie sa le depaseasca, nevoile sale interioare, reactiile sale emotionale si modurile in care se raporteaza la ceilalti.

PUTINA ISTORIE DESPRE NUMEROLOGIE

Radacinile numerologiei pot fi detectate acum peste 10000 de ani in Egipt si in Babilonia. Lui Pitagora, care a dezvoltat multe dintre teoremele sale de baza ce reprezinta fundamentul matematicii moderne (printre care si teorema despre triunghiurile dreptunghice care este predata si astazi in scoli) i se atribuie meritul de a fi pus bazele formale ale numerologiei, acum circa 2600 de ani in Grecia Antica.

La inceputul secolului douazeci, o femeie din America, L. Dow Balliet, si cateva contemporane ale ei au publicat cateva carti si au inceput faza moderna a numerologiei. Domeniul s-a dezvoltat incet-incet de-a lungul mai multor decenii. Incepand din ultima jumatate a secolului douazeci, datorita existentei a tot mai multe studii si publicatii, are loc o crestere a interesului publicului fata de numerologie.

CUM FUNCTIONEAZA NUMEROLOGIA

Totul vibreaza in univers cu propria frecventa specifica. Gasind rata vibratiei oricarui obiect, puteti stabili calitatile si energiile asociate cu el. Aplicand principiile numerologiei si folosind numai numele si data nasterii ca date de baza, puteti determina frecventele majore apartinand diferitelor persoane. O analiza numerologica a frecventelor calculate ofera informatii semnificative despre peronalitatile si caracterele acestor oameni.

PRINCIPIILE DE BAZA ALE NUMEROLOGIEI

CALCULUL NUMEROLOGIC DE BAZA
In calculul matematic de baza folosit in numerologie, numerele se reduc prin adunari simple. Numarul 15, de exemplu, este redus adunand 1 + 5 si obtinand 6. In mod similar, 1974 poate fi redus adunand 1 + 9 + 7 + 4 si obtinand 21. Iar 21 poate fi si el redus adunand 2 + 1 si obtinand 3.

In numerologie, toate numerele sunt reduse la cifrele de la 1 la 9, cu exceptia numerelor master speciale 11 si 22. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 si 22 reprezinta ratele majore de vibratie asociate cu caracteristicile oamenilor.
Literele din numele unei persoane sunt transformate in numere si apoi sunt adunate. Aceste numere, la randul lor, sunt reduse la cifre. Litera A, de exemplu, este 1; litera B este 2; litera C este 3 si asa mai departe.

Aplicand formule matematice simple numerelor care reprezinta numele si data de dastere ale unei persoane, un numerolog poate obtine patru elemente de baza si vreo douazeci sau treizeci de variatii. O evaluare simbolica a acestor elemente si a modificatorilor ofera o analiza remarcabil de completa si de precisa a personalitatii. (Intamplator, jumatate dintre informatiile din analiza, provin din data nasterii si cealalta jumatate din nume.)

sursa:desprecopii.com

Vizualizări: 32

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->