Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Ce se întâmplă?

          Ce se întâmplă după ce speli geamurile? Nimic anormal, plouă! Şi după ce plouă , ce se întâmplă? Se întâmplă un alt fenomen al naturii: vine soacra în vizită!

          Am terminat de spălat cele 36 de geamuri ale casei, tot cu geana  geană pe cer,  să văd de se tulbură au ba. Şugubăţul nu s-a tulburat neam! A plouat aşa din senin! Petrec şiroaiele pe ferestrele mele ca pirandele  iarna, în jurul focului aţâţat şi el şi ele de meşteşugul lăutarilor. Cum s-a potolit dănţuiala, iar şiroaiele s-au zvântat pe geamuri,  treizeci şi şase la număr, unele cât un hectar , altele de-o palmă , unele la înălţime – mă cocoţ pe scară să le dau bineţe cu laveta , altele la talpă – tre să stau în genunchi pentru a le curăţa - cum s-a auzit poarta  scârţâind a musafiri:

-         Bucuroşi de ospeţele ? alintă  cuvintele doamna Angela .

        -    Da cum să nu fie bucuroşi? răspunde soacră-mea, care nu vine niciodată cu mâna goală: ori o aduce pe vecina Angela, ori pe cumătra Lilica , ori pe nepoata de pe soră a finului mai mare a nu ştiu cui, important e că nu vine cu golul.

        Când dă cu ochii de berbecii de pe geamuri ,roteşte capul ocolind strategic şi cu atâta insistenţă locul pe unde intră soarele în casă, încât doamna Angela se uită să vadă ce pare a nu vrea să vază dulcea mea soacră! Grimasa de pe feţişoara ei împlinită şi cu bujorei în obrăjori,  îmi umple sufletul de bucurie! Încep o spovedanie ratată din faşă, cum că le-am spălat da a venit ploaia din senin, că, mama soţului meu ridică mâna dreaptă , mai ceva ca împărăteasa Ecaterina, cuvintele mi se poticnesc în gâtlej, unele o iau îndărăt, altele o ţin morţiş înainte, încât exprimarea mea capătă valenţele unui dialect de primate inferioare. Şi se presupune că mi-s profesoară! Şi pot lega două vorbe ca oamenii!

        Ce se întâmplă? 

        

Vizualizări: 46

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Mai 19, 2019 la 8:31pm


admin
Comentariu publicat de Gabriela Mimi Boroianu pe Aprilie 25, 2017 la 2:12am

Am zâmbit cu tot sufletul ştiind că nu sunt singură pe lumea asta, mai am surori şi încă profesoare!!!!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->