Zile de naştere

CINE ESTE URMAŞUL LUI ADAM, OMUL SACRU CARE CADE -N PĂCAT ŞI CINE ESTE URMAŞUL LUI HOMO SAPIENS ANIMALUL CARE URCĂ-N OM ?

Cine este urmaşul lui Adam, omul sacru care cade -n păcat şi cine e...


Blog Cititor de Proză - Republica Artelor

http://silethismillennium.blogspot.com2019youtube-broadcast-yoursel...

CINE ESTE URMAŞUL LUI ADAM, OMUL SACRU CARE CADE -N PĂCAT ŞI CINE ESTE URMAŞUL LUI HOMO SAPIENS ANIMALUL CARE URCĂ-N OM ?

UN 

COLAJ 

DE 

DUMITRU G.SIN

Care sunt principalele deosebiri între icoanele ortodoxe şi cele catolice | adevarul.ro
*prim
Un răspuns la discuţia „Demonstrarea ştiinţifică a tehnologiei de creare a Evei din coasta lui Adam” postată de domnul  Alexandru Boris Cosciug :
   Lilith este un demon Mesopotamian s-au inspirat oare patriarhii care au scris Biblia şi din acest mit ?
Lilith (John Collier painting).jpg
   Ei s-au inspirat din zeii Israelului pentru al alege din ELOHIM pe zeul atmosferei Iahve cheia monotheismului (din grecescul  μόνος „only”şi θεός „God”)Dumnezeu care l-a creat pe Adam un om după chipul şi asemănarea lui .”apendicele xifoid al sternului, numit de Dumnezeu coasta lui Adam”.”cum e foarte interesant ce spuneţi dumneavoastră, domnule Alexandru Boris Coşciug , da ,da foarte interesant şi eu meditez uneori la PRIMA EVA****** …în felul meu.
     Femeia lui Adam după CABALA *ar fi fost prima femeie fără buric, în acest caz ..abia a doua Evă ar fi fost atunci  mama tuturor Evelor „Ce s-a intîmplat cu Lilith ,între timp,  dacă Dumnezeu a trebuit să „cloneze” din coasta lui Adam o altă Evă („Şi omul a zis: „Iată in sfârsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi -femeie-, pentru că a fost luată din om.” – Genesa 2:23)…ea este cea de-a doua soţie a lui Adam. Deci nici a doua femeie din Rai nu a avut buric …Se pare că Lilith ,după legenda Cabalei, fusese creată din ţărînă ca şi Adam..Şi cum două femei nu pot convieţui în aceeaşi „casă” şi „grădină” faptele care au urmat nu pot fi decît previzibile pentru noi, dar să nu anticipăm …Lilith  era o „amazoană” şi o neastîmpărată – asemeni cîntăreţei pop Madonna ,adeptă a cultului Cabala** – o feministă răzgîiată care dorea egalitatea între sexe … Putem să tragem concluzia , citind atent Cabala , că Adam şi Lilith erau” fraţi gemeni” …Păstorul Adam după ce s-a săturat să fie zoofob a lăsat „mioara” şi s-a dat la soră-sa geamănă… şi ea a stat… şi au făcut împreună primul incest din istoria  lumii .Prima faptă imorală a omenirii . Acest lucru nu prea a fost pe placul patriarhilor care au redactat  Biblia , ei au urmărit-o cu ochii vigilenţi pe Lilith şi au descoperit că ea a pronunţat într-un mod nepermis numele lui Dumnezeu :

” YHWH „.
  După această boroboaţă Lilith a fugit  de acasă , din Rai. Dumnezeu ,  a trimis trei îngeri, pe Sanvi, Sansanvi şi pe Semangelaf, pentru a o face pe  Lilith să se răzgîndească şi să vină „acasa ei” în Eden. Obraznică Lilith- ca şi cîntăreaţa pop Madonna – i-a făcut albie de porci pe cei trei îngeri, şi i-a blestemat înfruntîndu-şi astfel tatăl şi sfidîndu-i autoritatea –  tot aşa cum adepta Cabalei cîntăreaţa pop l-a sfidat pe PAPA….Iată un motiv suficient pentru patriharii redactori ai Bibliei de a o scoate din „economia mitului”şi de a o promova pe Eva .Fiind izgonită din Rai se pare că Lilith ,după cum spune legenda l-a luat pe Şarpe ca soţ. Acum putem lesne înţelege că în Rai a apărut un complot .Şi ca într-o veritabilă piesă de a lui Shakespeare Lady Lilith intriganta se răzbună mai  tîrziu pe fratele ei geamăn , os domnesc şi el , urzind prin intermediul soţului ei ,Şarpele,un plan diabolic al cărui final să fie izgonirea lui Adam din Rai…Eva a doua soţie a lui Adam este momită şi curtată de Şarpe .Eva  este sedusă in final  .Sub influenţa magică a Şarpelui ea la rîndu-i îl vrăjeşte pe  pe Adam. Primordialul Adam, sub vrajă fiind ,a înţeles că poate să pună mîna pe putere în Grădina Raiului şi să fie asemeni tatălui său, dar pentru asta îi trebuiau cunoştinţele despre „grădinărit ” ale acestuia , el era un biet păstor neştiutor şi sărac cu duhul ,pentru obţine ştiinţa  trebuia să facă un lucru interzis să ia  „fructul  din pomul cunoaşterii” din Grădina Raiului ,mărul cu care Eva îl ispitea , căci mărul nu este un  numai un simbolul cunoaşterii , el este şi efectul cunoaşterii materializat intr-o protuberanţă de  la gîtul lui Adam care urcă şi coboară  , Mărul lui Adam ***aşa cum şarpele este simbolul Diavolului…al răului asemănător virusului care produce boala luată de la ANIMAL , or al otrăvii , arma secretă a acestuia folosită împotriva duşmanilor săi şi mortală deseori  pentru om
   Înseamnă că abia a treia Evă a avut buric .Aceasta i-a născut pe urmaşii lui Adam perpetuînd genomul lui Adam****(el poate fi azi determinat prin metode ştiinţifice din saliva prelevată de cercetători care îţi pot confirma dacă eşti sau nu urmaşul lui Adam )pînă cînd a apărut Darwin cu perpetuarea speciei  lui Homo sapiens sapiens…De aici Adam „cade „însoţit de   Homo sapiens care evolueză şi el în paralel dar fiecare în sens opus , problema noastră este confuzia creată în mintea celor două prototipuri de oameni….       Confuzia  continuă pînă-n zile noastre şi fiecare dintre noi e într-o dilemă veche  din care nu putem ieşi.
Cine este urmaşul lui Adam ,omul cel sacru ,care  e într-o continuă cădere ?….

  Cine este omul care a evoluat din animal şi urcă  pînă la prototipul postuman creat de el însuşi?
  Dar să ne întoarcem la Lilith, femeia eterna poveste…  şi să vedem ce s-a mai bîrfit de-a lungul veacurilor , despre ea.Pînă-n lumea medievală a ajuns  ecoul denigrării lui  Lilith de către patriarhii redactori şi continuatorii lor   ” Alungată să fie Lilith ” spuneau ursitoarele la naşterea sau la legarea buricului unui nou-născut  trasînd un cerc magic în jurul bebeluşului .În secolul al XVIII-lea toată lumea ştia că Lilith era un demon al nopţii  care făcea copii să rîdă-n somn şi implicit o prinţesă a Iadului…Ori acum în postmodernism o regină pop a cluburilor de noapte asemeni cântăreaţei excentrice americane Madonna, pe numele ei adevărat Louise Veronica Ciccone .      O adversara Papei adversara Papei considerat de catolici drept urmas al lui Petru unul din cei care a redactat Biblia ignorînd Cabala (sau caballa, kaballa, Kaballah)
***** .
  Ceea ce ne atrage atenţia asupra altei controverse dusă de veacuri între religie şi magie , între creaţionism şi evoluţionism .
18j2v0gxyplecjpg.jpg
  (Foto :  Madonna ,cîntăreaţa pop, a New Age -
 Sursă MetropotamMetropotam

Varsta Madonnei comparata intre aspectul fetei si al mainilor

in Stiri din Muzica|14 Noiembrie 2016|)
 
NOTE SUBSOL:
 

Interesant este că în Cabala, Dumnezeu ar fi creat pe Adam şi pe Lilith din ţărână („Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut” – Genesa 1:27).
vezi  şi  Cartea lui Zohar (Splendoare, în ebraică), a fost redactat în cursul secolului al XIII-lea, în Spania, şi are reputaţia de a-i determina pe cei care se afunda în studierea lui, fără o pregătire prealabilă, să-şi piardă minţile.
**
Madonna şi-a însuşit Cabala în 1997 la Los Angeles. În urmă cu doi ani şi-a ales şi un nou nume evreiesc, Esther, şi a început să respecte şi sabatul deşi nu s-a convertit la iudaism. Una din cele mai recente melodii ale ei se numeşte “Isaac”, numele unui faimos rabin adept al Cabalei, Isaac Louria, care a trăit în oraşul Safed din nordul Israelului în secolul al XVI-lea.
***
Vezi România liberă
Ioan Dumitru: ……………………
Vineri, 08 Ianuarie 2010 22:30 sinteză
****
Cu cca 10 ani in urma oamenii de stiinta descifrau genomul uman şi descoperindu-l pe cel al lui Adam vezi „Senzaţional genomului uman Discovery,  genele lui Adam. Prima imagine  a lui Adam construită pe computer în urma cercetărilor antropologice în teren a urmaşilor săi depistaţi prin teste de ADN ale saliei salivei ..A fost Adam – prototip al oamenilor moderni, Homo sapiens – creat?
*****
  o religie ezoterică bazată pe misticismul iudaic. Un individ nu trebuie să fie neapărat evreu ca să studieze această credinţă dar trebuie să recunosca această mişcare ca o latură a iudaismului şi un factor important în istoria evreiască.
******
PRIMA EVA (Pictură reprezentând-o pe Lilith, de către Jonh Collier)
Lilith (John Collier painting).jpg
Autor Dimitrio, ( alias Dumitru G. Sin 

 ”Cititor de proză - 2009 - 2015”

Vizualizări: 28

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->