Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Din punct de vedere spiritual , corpul omului este format din corpul fizic sau corpul carnal , corpul eteric sau dublu vital si corpul astral cu invelisurile sale : planetar , solar , universal si cosmic.
Corpul fizic stim ca este format din carne , oase , sange si diferite organe. El este invelitoarea externa a corpului nostru care serveste drept instrument spiritului pentru a invata si observa lumea fizica.

Corpul plantelor , animalelor si omului este strabatut de curentii invizibili de natura eterica care intretin miscarea lor interna si externa. Alaturi de corpul fizic se afla un al 2 lea corp de aceeasi forma cu el alcatuit din materie eterica sau fluidica numit corp vital. Acesta reproduce cu exactitate corpul nostru fizic , de aceea se mai numeste si ,,dublu vital”.

Dar ce o fi oare acest fluid? Acest fluid reprezinta stari de materie numite radiante de catre W.Crookes . Acest fluid exista in toate lucrurile si in toate fiintele vii ! Se disting 4 categorii de fluide: fluid planetar , fluid solar , fluid universal si fluid cosmic.

Fluidul cosmic vine din sfera centrala a creatiei divine – fluidul universal vine de la miliardele de stele sau sisteme planetare riguros organizate dupa forme geometrice si dupa ordine numerica. Sistemele planetare sunt de 12 grade avand in vedere evolutia lor de la stadiul de nebuloasa la starea planetara , iar numarul lor intreg e de 50 de miliarde pentru fiecare univers. Cele 12 grade de sisteme planetare au in jurul lor un anumit fluid solar. Deci in fiecare univers sunt 12 categorii de fluide solare. In jurul fiecarui soare graviteaza planetele iar toate planetele plutesc in fluidul solar respectiv , asta inseamna ca fiecare planeta este inconjurata de fluidul ei planetar.

In fiinta noastra se afla toate categoriile de fluide enumerate mai sus a caror totalitate formeaza ceea ce se numeste perispirit , fiind intermediar intre corpul fizic si scanteia divina numit spirit. Miscarea , combinatiile chimice , diviziunea celulara , procesele de asimilatie si dezasimilatie , respiratie si excretie ale celulei , se datoreaza acestui fluid vital. Daca s-ar opri vibratiile fluidului vital ar interveni moartea , de aceea este considerat ca motor al corpului fizic.

Corpul vital sau corpul eteric creste absorbind din spatiu substanta vitala , el creste odata cu coprul fizic , iar cand intervine moartea acest corp ne paraseste , dar ramane o vreme in preajma corpului lipsit de viata . Oamenii cu vedere spirituala il vad chiar cu ochiul liber , ei sustin ca apare ca o masa alburie de forma umana , ceva mai mare decat corpul fizic depasindu-l cu cativa centrimetri pe acesta. Acesti mediumi il vad ca o ,, aura ” care inconjoara corpul nostru.

Aceasta ,,aura” are o sensibilitate proprie si o constiinta a sa proprie , ea intretine functia , sanatatea si puterea spiritului. Ea nu se desprinde de spirit decat noaptea cand spiritul isi traieste viata lui de spirit. Prin magnetizare se poate separa corpul fizic si corpul vital , de spirit. Aceasta desprindere se mai intalneste in stare de somn , in hipnoza , in meditatia transcedentala , in yoga , precum si in stare de anestezie produsa prin diferite substante numite halucinogene.

Din sfera centrala divina numita si sfera laborator aflata in centrul cosmosului , pleaca 2 curenti care vin si infasoara cele 4 universuri care sunt asezate in semnul crucii. Acesti 2 curenti sunt unul de natura electrica si altul de natura magnetica , care ajung la fiecare stea sau sistem planetar ce le inconjoara , unul de o parte , celalalt de partea opusa , determinandu-le sa se roteasca in jurul axei lor, precum si pe o linie eliptica de la periferia sferei universului , la centru si inapoi. Se stie ca si sistemul nostru solar prezinta aceste miscari de revolutie in spirala. Dupa ce aceste 2 forte au inconjurat toate sistemele si planetele , se reintorc pe o alta linie spirala spre centrul creatiunii spre a se reimprospata cu alt material fluidic. Electricitatea da nastere la lumina , la caldura , la miscare si sunet. Magnetismul va da combinatiile chimice , fenomenul fizic de sanatate si vitalitate – el este centrul activitatii , al simpatiei sau al antipatiei dintre oameni , este centrul iubirii. sursa:beautystylecenter.wordpress.com/2010/09/15/corpul-vital/

Vizualizări: 71

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->