Luna se scufundă în marea de nepătruns a nopţii întunecate! Liniştea temporală pătrunde în adâncurile dimensiunii atemporale a conştiinţei noastre. Unde se află sentimentele umane? În lumina divină a razelor solare! În ritmurile universului in care am fost creaţi. 
Am pornit pe o cale şi am ajuns...unde? Privim spre înalturi la sublimul act dumnezeiesc, profund prin strălucirea pasiunii cu care am fost investiţi! Tot ce facem în numele iubirii are forţă supremă! Imaginaţia este copilul drag al magiei, în funcţie de treapta evolutiei.  
Individualitate şi destin! O cărare în viaţa e o certitudine dar şi o provocare. Depinde cum ne raportăm la misiunea încredinţată.  
Dantela trăirilor este ţesută în borangicul argintiu al afecţiunii. Aşterne constelaţii de vis, cu condiţia să avem ochii spiritului deschişi si spălaţi în lacrimile provenite din suferinţele păcatelor strămoşeşti.  
Eu sunt semnul de întrebare şi aştept răspunsul din secretul existenţei mele. Un punct mic în infinitatea de virgule şi semne ale exclamării.  
Muzica este cheia sol, descuie porţile interzise, rupe zăgazurile abisului. Fiecare ritm marchează un pas, un vers dintr-o poezie ne transpune în stele iar arta indiferent sub ce formă se manifestă, ne întăreşte statutul uman.  
Cu ce te pot ajuta pe tine, care ai luptat pentru o lume de poveste? Ai adus mesajul de bine, sclipirea divinitaţii în pădurea de nepătruns a nedreptăţii si nepăsării.  
Tu, spirit rătăcit, verşi lacrima înţelegerii, priveşti trist dar cu demnitate obrazul schimonosit al răutăţii şi chipul hidos, stafidit al mârşăviei. Tremuri! Răceala indiferenţei, frigul neantului îţi tulbură aura. Poţi să-ţi culci gândul obosit pe perna inimii mele. Sufletul meu să-ţi fie înveliş, să nu simţi furtuna sau viscolul ce agită perfecţiunea clipelor.  
Închide pleoapa-ţi obosită, călătoreşte în lumea pasiunii! Visurile de basm să te poarte pe tărâmuri necălcate de necurăţia coşmarului!  
O linişte senină se aşterne pe fruntea ta. Respiraţia devine liniştită. Zâmbeşti, semn că acel copil nevinovat din străfundurile fiinţei tale se bucură de dansul îngerilor ce-ţi ocrotesc somnul! O sărutare adie abia simţit pe tâmpla ta, ca un fluture jucăuş.  
Tresari şi obrazul tău se răsfaţă in dantela inimii. Surâsul cuminte este geana din dansul norilor.  
Să admirăm genialitatea formei în puterea naturii, limpezimea apelor, în şoapta vântului.  
Mediul înconjurător e o enigmă pentru noi. Plin de culori pastelate si nuanţele curcubeului.  
Să învăţăm să fim liberi, din zborul păsărilor. Să avem semeţia şi distincţia munţilor, gingăşia plantelor, căldura soarelui, limpezimea de cleştar a apelor..inocenţa copiilor...  
Macrameul alb al paradisului...  
 
Camelia Constantin  
2010  
 

     

Vizualizări: 110

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


INACTIV
Comentariu publicat de Camelia C pe Iulie 1, 2012 la 10:27pm

Multumesc pentru apreciere si popas in dantela gandurilor mele, Ovidiu!


INACTIV
Comentariu publicat de Ovidiu Cristian Dinica pe Iulie 1, 2012 la 6:56pm

Un text deosebit


INACTIV
Comentariu publicat de Camelia C pe Iulie 1, 2012 la 4:08pm

Cred ca, noi, suntem semnele de punctuatie ale Universului . Te salut cu drag, Maria si multumiri pentru lectura!


ACTIV
Comentariu publicat de maria pe Iulie 1, 2012 la 9:15am

"Eu, sunt semnul de întrebare şi aştept răspunsul din secretul existenţei mele"!!!!!! minunata esenta a unui gand ,asa, plin cu de toate, din tot ce-i sentiment ascuns sau la vedere, nascut sau nenascut inca... sau ...si...multe, atat de multe incap in afirmatia ta!!!! minunat si felicitari!!!!


INACTIV
Comentariu publicat de Camelia C pe Iunie 30, 2012 la 8:42pm

Multumesc pentru popas si aprecieri, Lucia!


INACTIV
Comentariu publicat de Lucia Secosanu pe Iunie 30, 2012 la 11:19am

„...Imaginaţia este copilul drag al magiei...”

Adevărat și minunat zis!

Cu mult drag, L


INACTIV
Comentariu publicat de Camelia C pe Septembrie 3, 2011 la 8:59am

Este vorba despre sentimente umane  nu doar despre inima! Ma tem ca unii nu au inima,de camere ce sa mai vorbim... Multumesc frumos,Aurel!


decedat
Comentariu publicat de Stănescu Aurel Avram pe Septembrie 3, 2011 la 7:02am

Dantelaria inimii... dar e clar, inima are patru camere. Mie imi ajunge una... am glumit. Am fost impresionat de lecturi! 


INACTIV
Comentariu publicat de Camelia C pe August 25, 2011 la 4:53pm

Ma bucur,ai inteles perfect mesajul meu,Maria! Multumesc pentru aprecieri!E o satisfactie daca scrierile mele sunt placute! In ceea ce asternem pe hartie, este o parte din sufletul,imaginatia si personalitatea noastra! Si un mod de a-i intelege pe cei de langa noi!


INACTIV
Comentariu publicat de Camelia C pe August 25, 2011 la 1:12am

Multam fain,Lenus!Minunata dantela..minunata muza,ca nu stiu masculinul de la muza!: Muz?

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->