DE CE FAC EU TOATE ACESTEA ?

 

        Majoritatea oamenilor se trezesc în fiecare zi, se spală, mănâncă ceva , se îmbracă și apoi pleacă la serviciu sau încep treaba pe care o au de făcut. Așa se petrece fiecare zi și lumea continuă să facă aceleași lucruri mereu. Desigur că din timp în timp ne mai întâlnim cu niște prieteni, mai mergem la un film sau participăm la anumite concursuri locale. Cei mai îndrăzneți își propun poate, să facă din ce în ce mai multe lucruri și să participle la viața socială cât mai mult.

        Așa trec zilele, trec anii, și ajungem la o anumită vărstă la care ne întrebăm, ce rost au toate acestea sau chiar ce rost am eu pe această lume? De ce fac eu toate acestea?

        Un prim răspuns este că așa face toată lumea, toți muncesc, se distrează, se îndrăgostesc, fac copii, îi cresc, îi însoară și le plimbă nepoții. Dar asta să fie totul, doar asta să fie viața?

        Întradevăr pentru majoritatea oamenilor viața este reprezentată doar de aceste lucruri.

        Dar ei uită esențialul, uită să-și dorească și altceva! Orice!

        A trăi fără o dorință intimă și personală, fără un vis, este foarte trist și neproductiv. Mulți au vise secrete și le este rușine chiar să și le repete sau să se gândească cum ar fi dacă acestea s-ar împlinii. Ei își blochează toate dorințele care nu se încadrează în rutina zilnică și le este frică să le dezvăluie celor din jurul lor pentru a nu părea penibili sau anormali.

        O viață în care nu ai un fir călăuzitor, diferit de viața pe care o duci zilnic este obsolut negativă pentru orice om. Fiecare om ar trebui să-și pună viața în slujba unui vis sau chiar a mai multora.

        Nu este obligatoriu să zburăm pe lună, să urcăm pe Everest, să traversăm Oceanul sau să ne aruncăm cu parașuta dar în schimb putem face ceva ce am putea lăsa în urma noastră în viitor și care să ne împlinească și în prezent.

        Să scri o carte, să vindeci un om, să scri o poezie, să cercetezi universul, să ți o conferință pe o temă motivațională sau orice altă temă, să inventezi un aparat nou, sunt doar câteva din scopurile nenumărate care pot constituii baza unui vis. Toți avem un talent și puțini sunt cei care și-l descoperă.

        Lucrul cel mai rău care ți se poate întâmpla este să nu-ți dorești nimic, să fi harnic la nesfârșit, să fi puternic degeaba, să te ocupi de toate detaliile vieți tale sau ale familiei, să te întâlnești cu prieteni și să te distrezi pe rupte dar toate acestea să nu aibă niciun scop pentru tine decât, pur și simplu, trăitul pe această lume.

        Un om este mobilizat cu toate resursele lui numai atunci când scopul în viață este împlinirea unui vis. Nu are prea mare importanță dacă el reușeste sau nu dar drumul pe această cale este magnific.

        Dacă o să vă observați în una din zilele obișnuite și o să constatați că ați făcut aceleași lucruri  ca și ieri și ca și alalteieri și totul a fost rutină, opriți-vă puțin și încercați să adăugați un alt scop vieții. O zi în rutina obișnuită nu este viață adevărată ci doar mimarea existenței.  Ziua în care nu ați făcut nimic nou este o zi pierdută.

        Nu trebuie să răscoliți munții sau să acoperiți luna, o viață personală realizată se compune și din multe detalii mai mici dar care sparg rutina. Utilizați mai mult imaginația proprie și ieșiti din anonimatul rutinei. Fiecare își poate creea lumea lui, intimă și personală, care să conțină și puțină iluzie, puțin zbor, un pic de prospețime, o păcălire a sorții, o taină, un fel de a fi neștiut de nimeni, puțină creeație, un dor, o iubire, imaginea unui vis de urmat, o nouă direcție spre un nou început sau , pur și simplu, ceva ce simțim că ne împlinește și ne scoate din starea de roboți trăitori.

        Fiecare moment al vieții trebuie trăit numai pentru împlinirea personalității noastre și umplerea ei cu iubire față de ceea ce suntem și ceea ce putem deveni.

        Nu încercați să vă amăgiți că puteți trăi fără dorințe împlinite sau în curs de împlinire, nu sunteți legume, sunteți ființe cu suflet și mai ales cu o inimă care dorește să vă ajute să vă regăsiți, dacă cumva v-ați rătăcit, și ați pornit pe drumul altcuiva.

        Drumul fiecărui om este definit de visele lui iar un om fără vise e un om transparent pe care nu-l vede nimeni. Fiți puternici! Făceți-vă vizibili!

 

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de Pop Dorina pe Mai 28, 2019 la 8:34am

Bun mesajul dumneavoastră, domnule Dandu Briel, însă deseori nu ne putem desprinde din starea de... „roboțeală”. Monotonia zilelor mohorâte ar putea însă învinge curajul de a transforma visele în realitate? Posibil dacă dorința doarme.

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->