Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

De ce omul vrea să intre în mintea altui om?

Gândurile, fără a comunica, fără a găsi corespondent sau opozant în alte gânduri, nu au linişte. Este cea mai simplă metodă de a verifica felul în care exişti şi te raportezi la realitatea înconjurătoare. De ce gândurile au această nevoie de a se manifesta, de a pătrunde alte gânduri şi de a se lăsa uneori purtate de ele? Şi nu e doar atât!

Citim ceea ce scriu alţii,ascultăm ceea ce cântă, recită, vorbesc pe cine oare nu irită clasica întrebare: la ce te gândeşti acum? Este greu să găseşti exact răspunsul corect pentru că ai de ales între mii de variante care alunecă şi se pierd în timp ce altele ţes legături cu gânduri mai vechi sau mai noi. Totul se întâmplă iute ca gândul, exact aşa cum zice proverbul. Poţi fi în o mie de locuri într-un timp foarte scurt.

Îmi aduc aminte ce succes au avut filmele de genul Mintea unui bărbat însurat, La limita imposibilului, Sex and the city , What Women Want şi multe altele în care personajele spun mereu ce gândesc, vorbesc despre felul în care percep ei lumea (sunt convinsă că există exemple mult mai concludente). Ne regăsim sau nu în ceea ce simt alţii, asta contează prea puţin, este o nevoie inexplicabilă de cunoaştere a fiinţei umane. De ce emisiuni precum Big Brother sau Surprize Surprize ,Nora pentru mama,au stârnit reacţii controversate? Ce poate să-l intereseze pe om mai mult decât emoţiile, trăirile, felul în care se adaptează, reacţionează, cade sau se înalţă? Toate acestea sub aspectul trecut, prezent, viitor.

De ce testele de personalitate sunt căutate iar oamenii fascinaţi de rezultatele posibile, care le-ar putea vorbi despre ei? Astrologia, tarotul, grafologia, religia, istoria, ocultismul şi multe alte variante prin care se doreşte cunoaşterea omului, trecutul sau soarta lui spun în mare, acelaşi lucru, aceleaşi preocupări.

Sunt multe alte exemple care vorbesc despre această căutare pe care o avem, despre nelinişti, certitudini, întrebări şi răspunsuri. Nu ne rămâne decât să trăim şi să lipim părticelele din puzzle alcătuind viaţa!

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe August 4, 2014 la 3:30pm

Mulţumesc Dl Doftoreanu pentru semnul de lectură.


ACTIV
Comentariu publicat de Doftoreanu Nicolae pe Iulie 17, 2014 la 8:07pm

Deci pana la urma un pic de "barfa" nu strica, Nu ?!


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe August 22, 2010 la 9:42pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->