Zile de naştere

Uneori tac, mult timp nu vreau să vorbesc. Adun toate gândurile când seara se strecoară în camera mea. Privesc stiloul folosit mulţi ani şi-i promit să nu-l trădez cu un pix. Simt cum liniştea îmi cuprinde sufletul printre rânduri scrise şi zâmbesc. Tata mi-a spus mulţi ani să nu folosesc pixul….

- Draga mea strică scrisul!

Citea de multe ori ce scriam şi de fiecare dată comenta ceva.

- Draga mea ne naştem dintr-un sâmbure de iubire din iubire, ca o scânteie divină nepieritoare. Frumosul ne înconjoară, nu-ţi refuza bucuria, visează cu ochii deschişi. Iubeşte magia iubirii şi atinge infinitul cu visul tău.

Amintiri care rămân vii în sufletul meu…chiar dacă uneori mă doare ca un foc mocnit lipsa lui. Aşa era tata transforma şi necazul în bucurie, dăruia cu iubire puţin din magia sufletului lui. Poate avea şi el clipele de întristare, de deznădejde aşa cum avem toţi. Dar nu uita să zâmbească şi să aducă în sufletele noastre multă fericire. Îl iubea pe Dumnezeu cu sufletul, cu vorba, cu fapta.

- Să nu uiţi draga mea să fii fericită, viaţa este dar sfânt.

În anii copilăriei fericirea mea era albastră, în adolescenţă strălucea ca soarele, anii care au trecut au mai adăugat culoare. Tata m-a învăţat să-mi colorez visele cu iubire, să le trăiesc fără să ţin cont de timpul care se scurge în clepsidră. Avem acasă o clepsidră pe care tata o numea mincinoasa. Nu ţinea cont de ea şi de fiecare dată când împlinea ani spunea cu un an mai puţin.

- De ce nu vrei să spui câţi ani ai? întrebam eu foarte mirată.

- Draga mea m-am săturat de acest nisip obraznic. Am crescut prea mult, am aproape 2 metri, vreau să mă opresc. Mi-a plăcut mai mult când eram copil şi trăiam în fiecare zi un basm.

Nu am uitat niciodată bucuria cu care îngrijea o floare, râsul sănătos care ne umplea sufletele de lumină. Aşa am învăţat să fiu fericită când soarele răsare, când verdele îmi inundă privirea. Gonesc un nor care se scutură şi alerg prin ploaie fără umbrelă. Sunt fericită când respir aerul sărat al mării, când privesc macii roşii pe câmp la ţară. Este minunat un picnic în pădurea verde undeva la Bran unde o veveriţă se apropie de mine. A fost fericit când a devenit bunic, toţi prietenii lui au ştiut.

- Magia maternităţii draga mea este un dar primit de la Dumnezeu pentru tine dar şi pentru noi. Renaştem prin acest prunc care aduce cu el binecuvântarea Domnului pentru noi. Să trăieşti fericită lângă omul tău mulţi ani.

Aşa este, fericirea mea a purtat un nume, când iubirea mă trezea în fiecare dimineaţă. Fericirea mea a fost plină de magia maternităţii, când puiul de om mi-a spus mamă. Nu simţeam cum trece timpul când vorbeam despre fericire cu tata. Desena frumos…foarte frumos, mă învăţa să înţeleg culorile, să desenez. De mult ori ridic ochii, mă bucur de un răsărit de soare. Recunosc o acuarelă pictată de tata. Scriu şi parcă aştept să aud râsul lui frumos, vorba lui calmă. A plecat într-o zi…. De multe ori simt că mă atinge un înger de care trebuie să am grijă toată viaţa. Am strâns zâmbete, lacrimi în multe cuvinte şi le-a trimis unui înger acolo sus în cer. Pe o margine de gând privesc clipele gravate peste sufletul meu. Poveşti frumoase din viaţă, lipite de mine ca un magnet. Între doruri, timpul se scurge prin nisipul clepsidrei. Găsesc un album cu multe chipuri colorate de vreme. Cineva mă strigă şi parcă cunosc glasul….

- Strânge gândurile într-un coş de flori pe care eu le-am îngrijit bine. Zâmbeşte unui nor şi alergă prin ploaie. Draga mea copilă să nu uiţi de darul primit de la Dumnezeu, viaţa, să iubeşti ca să fii iubită.

Mulţumesc tată!

Vizualizări: 63

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


moderator
Comentariu publicat de Nicoleta Mija pe Aprilie 20, 2017 la 5:38pm

Mulţumesc doamnei Mihaela Moşneanu


ACTIV
Comentariu publicat de Mihaela Moşneanu pe Aprilie 20, 2017 la 3:25pm

,,- Draga mea ne naştem dintr-un sâmbure de iubire din iubire, ca o scânteie divină nepieritoare. Frumosul ne înconjoară, nu-ţi refuza bucuria, visează cu ochii deschişi. Iubeşte magia iubirii şi atinge infinitul cu visul tău.''

Minunată, sfântă amintire, mi-a plăcut foarte mult. Am citit cu mare drag,


moderator
Comentariu publicat de Nicoleta Mija pe Aprilie 13, 2017 la 9:18am

Mulţumesc domnului Viorel Croitoru


INACTIV
Comentariu publicat de Viorel Croitoru pe Aprilie 12, 2017 la 3:15pm

”- Să nu uiţi draga mea să fii fericită, viaţa este dar sfânt.”

Frumos...

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->