Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

Partea ¾

                   6.

# - Am venit să văd cum te simţi, dacă transplantul a reuşit şi dacă ai o viaţă sexuală normală?

- Cine eşti dumneata, cum crezi că poţi da buzna în camera mea aşa…

- Te recuperezi? Şedinţele sunt obositoare, mai ales când nu încasezi tot ce vinzi. Caută o piaţă mai spre răsărit…

- Acolo este pericol mare… Mafia rusă este cumplită!

- Cumpără-ţi locul pe piaţă. Confecţiile tale vor lovi nordul… Da, Leningradul, sau Petersburgul aşa cum îi spun acum, este un oraş cosmopolit, iar liniile lui Buzatu vor face furori. Crede-mă, sunt interesat să-ţi meargă bine.

- Ce interes ai avea?

- Nu bănuieşti? Inima mea bate în pieptul tău! Eu sunt donatorul!

- Extraordinar… Şi ce inimă tânără am acum!?...

- Eşti singurul care nu-mi mulţumeşti pentru binele făcut de moartea mea. Până şi profesorul de chimie care-mi poartă doar o fâşie de piele, până şi el îmi mulţumeşte în fiecare zi când se bărbiereşte şi-şi vede chipul în oglindă! Numai dumneata, cel care porţi cel mai important organ al omului, nu te gândeşti o clipă la mine, la cel care am fost dăruitorul!

- Este nemaipomenit!... M-ai lăsat fără vorbe!

- Când îţi violezi ciuciubata aia de nevastă, nu te întrebi cum de mai poţi face aşa ceva? Adică n-ai mai iubi fără o inimă sănătoasă! Ascultă, eşti un bărbat aşa frumos şi deştept, cum ai luat aşa… consoartă? Şi culmea, în timp ce-ţi face figuri şi nu vrea să-şi respecte obligaţiile asumate, ei bine, tot în acest timp are o viaţă sexuală tumultoasă! Nu întrebi cu cine? Ai amuţit la aflarea unei asemenea veşti?

- Cine se mai uită la ea?...

- Este singura investiţie unde n-ai urmărit cum se cheltuiesc banii! Ai priceput de ce are trecere la bărbaţi? Toţi speră să crăpi şi să pună mâna pe afacerea dumitale!

- Nu se poate o asemenea lipsă de scrupule?

- Ai să fii acolo pe data de cinci august?

- Stai, nu mă lăsa nelămurit, unde ai dispărut? #

 

Petrică Ugureanu se trezi agitat. Somnul obişnuit de la ora douăsprezece şi jumătate din camera lui, alăturată biroului, luase sfârşit brusc, odată cu visul. Se şterse de sudoare şi bău un pahar de apă. Un timp medită la cele aflate, dar în final îşi zâmbi neîncrezător. Nu putea fi un al doilea dobitoc mai mare ca el!

 

7. Mircea Livadaru şi Arian Stoleriu beau într-un bar foarte scump, acelaşi unde se aflau cu o lună în urmă.

- Sfatul tău a avut urmări. Chiar dacă pare absurd, omul s-a ivit.

- Vorbeşti de… donator? Adică îi mulţumeşti pentru darul făcut?

- După prima manifestare de recunoştinţă mi-a invadat existenţa, visele. Îmi apare în somn şi mă îndeamnă să fiu mai activ… Pentru el trece timpul… pentru mine a trecut! Respect instrucţiunile medicilor, am făcut unele excese şi mă tem…

- Fiind aliatul tău, ai căpătat şi un sprijin de… Sus!

- Este prea complicat pentru mintea mea!

- Se mai iveşte şi o altă încurcătură. Dacă dumneata eşti născut în „Gemeni” şi primeşti o inimă de la un donator născut în… să zicem „Capricorn”, atunci caracterele dumitale se vor modifica deoarece posezi partea cea mai importantă a lui, inima. Ea este de „Capricorn” şi vei căpăta gesturile tipice ale acestei zodii! Te vei schimba într-o oarecare măsură. Şi destinul dumitale a fost modificat, ai preluat şi o parte a ursitei celui dispărut. Caracterele lui se vor manifesta violent, va lupta să supravieţuiască pe bucăţele…

- Nu mă înnebuni cu astfel de teorii! Recunosc sporirea ritmului activităţii sexuale, chiar peste obişnuinţele anterioare… Şi mă supăr mai repede pe cei care nu mă ascultă!

- Recuperează-ţi fiinţa şi roagă-l să înţeleagă nevoia adaptării elanului său la posibilităţile tale. Să nu uite că eşti suferind… Să lăsăm toate astea… Luminiţa cum se simte?

- Este o înţeleaptă!

- Bine… Afacerile cum merg? Încălţămintea se vinde oricum! Cu sau fără criză omul se deplasează…

- Nu am a mă plânge… Alta este problema. Tipul mă somează să fiu undeva pe data de cinci august. Nu spune unde, doar atât, pe cinci august! Peste patru luni sunt invitatul lui! Trebuie să aflu care este povestea! Eu nu am timp să mă ocup şi fără acces la Banca de organe, nu văd cum aş lămuri ciudăţenia acestei invitaţii.

- Cu puţin efort cred că rezolv enigma. Sunt unele cheltuieli.

- Suport eu deranjul!

 

8. - Domnule Ungureanu, v-am invitat la sediu pentru a vă informa asupra demersurilor făcute de noi ca angajaţi ai dumneavoastră. Persoana indicată are o activitate asupra căreia vă raportăm în acest material, text şi fotografii. Vă lăsăm să-l studiaţi şi să decideţi pentru viitor, asta după ce veţi cunoaşte rezultatele primei săptămâni de lucru la dosar.

Mai întâi văzu fotografiile. Printre ele câteva o arătau pe Steluţa, nevasta lui, în partide de amor. Observă cu stupoare că erau doi bărbaţi diferiţi, dar aceeaşi cameră. Pozele aveau imprimate datele de captare a imaginilor, evenimentele se petrecuseră  în săptămâna trecută. Citi textul şi află că nevasta lui avea cel puţin doi amanţi cu care îşi petrecea timpul, alternativ, într-un apartament închiriat. Steluţa era titulară de contract. Recunoscu, în silueta unuia dintre amorezi, pe directorul economic al firmei sale. Celălalt, necunoscutul, era şofer de taxi.

Materialul avea semnătura şi ştampila agenţiei.

- Pot să-l iau?

- Am pregătit pentru dumneavoastră trei exemplare, dar vă dăm numai două. Al treilea îl puteţi folosi la nevoie. Ce facem în continuare?

- Lucraţi până la epuizarea sumei plătite!

- S-a epuizat!

Petrică Ungureanu nu a mai auzit spusele detectivului, ieşise.

Pe drumul de întoarcere la fabrică se gândea la răzbunări şi la scandaluri uriaşe, cu televiziune şi procuratură, cu insulte şi acuze usturătoare…

- Şefu’, sunteţi cătrănit! Nu vă face bine la noua inimioară!

Vorbise Iancu, şoferul.

Îi dădu dreptate. Într-o jumătate de oră se felicita pentru acţiunea întreprinsă, avea cel mai bun motiv de divorţ.

- Aţi luat tratamentul?

Secretara a adus paharul cu ceai rece şi a urmărit înghiţirea tuturor pastilelor prescrise. Abia acum o urmări cu atenţie şi văzu că avea o siluetă frumoasă şi arăta… Cine o angajase şi pentru cine muncea ea orele suplimentare?

- Nu mă priviţi pofticios! Cu inima dumneavoastră nu faceţi faţă!... chicoti ea.

- Cine te protejează, domnişoară?

Speriată, uimită, intrigată, alintată, sigură, iată stările exprimate de faţa ei.

- Domnul director economic, mărturisi ea, cu o uşoară emfază.

- Uită-te puţin la această fotografie! Recunoşti pe cineva?

Două secunde rămase înmărmurită, apoi izbucni într-un râs molipsitor.

- Este ceva deasupra naturalului!… Cu stârpitura aceea de nevastă-ta!?...

„Ar trebui să fii mai respectuoasă!” şopti Petrică Ungureanu pentru sine. Dacă n-ar fi văzut-o posedată de domnul director economic, n-ar fi îndrăznit… Presupunea un divorţ iminent!

În aceeaşi seară discuţia cu Steluţa a decurs calm. Avea o siguranţă periculoasă.

- Am angajat o agenţie de investigaţii pentru a verifica activităţile tale în timpul când eu muncesc.

- Te speteşti, nu alta!

- Au întocmit un raport detaliat. Timpul petrecut cu amanţii tăi dovedeşte nevoi mari care îmi depăşesc puterile!

- Chiar, eşti un om lipsit de vlagă şi dotare!

- Vrei să citeşti ce au scris detectivii?

- Nu, doar se referă la mine! Îţi închipui c-am uitat partidele de sex făcute în ultima vreme?

Atunci a sunat telefonul mobil al Steluţei.

- Scuză-mă, nu pot vorbi aici, mă urc la mine în dormitor şi discutăm…

La întoarcere se adresă soţului ei:

- Nu-mi închipuiam aşa mojicie! Să te plângi secretarei!?... Eşti un mizerabil!

- De neimaginat! Eşti vinovată şi mă jigneşti inadmisibil!

- Nu te mai plânge ca o muiere! Ai un plan de ieşire din situaţia asta tâmpită creată fără pic de inteligenţă? Ce te uiţi ca un bou!? Nemaipomenit idiot am luat eu de bărbat! Nu-ţi închipui că voi mai rămâne cu tine!?...

Petrică Ungureanu nu avea glas. Nu-şi închipuia o discuţie cu roluri schimbate…

- Cât îmi dai pentru a pleca fără scandal? Credeam că pentru aceasta ai declanşat discuţia!

- Despre ce vorbeşti?

- Avem toate actele afacerii tale de anul trecut, cea cu livrările pentru armată!

- Aveţi?

Steluţa a făcut un gest deznădăjduit.

- Greu mai pricepi! Costică nu a stat cu mâna în sân, a înregistrat toate discuţiile tale şi a făcut copii după acte… Destul pentru declanşarea unei anchete. Ştii că asta înseamnă moartea afacerii tale şi puşcăria pentru tine! Procese, convocări la Procuratură, declaraţii… nu le vei suporta şi inima ta va capota! Atunci voi obţine totul!

- Purtarea ta a fost premeditată?

- Abia acum te-ai prins! Detectivii tăi sunt ageamii… I-am identificat din prima zi… Au reglat prost camera de luat vederi, a trebuit să corectăm noi distanţa. Aşa aţi avut imagini acceptabile! A fost teribil de excitant să ştii că eşti văzută…

- Nu prea ai ce arăta…

- Îţi voi lua şi BMW-ul pentru o asemenea jignire. Ca să ştii ce te aşteaptă, vreau tot, absolut tot ce ai! Voiam să-ţi las maşina, dar, dacă ai fost mitocan, te-ai ras! Vei începe o nouă viaţă de la zero… De altfel, şi eu încep o nouă existenţă, nu puteam să pornesc fără un mic depozit!

- În afara domnului director Costică Ionescu mai apare un personaj în fotografii! Ce crezi că va zice amantul tău despre prezenţa lui?

- Nu va afla nimic, altfel voi face totul public! Mâine mergem să facem transferul…

Telefonul Steluţei sună iarăşi.

- Scuză-mă!...

Femeia ascultă câteva clipe, apoi o durere animalică îi schimonosi faţa ridată, se înroşi cumplit şi scăpă telefonul din mână. Ungureanu îl ridică şi continuă discuţia.

- … după cincisprezece minute a murit, doctorii s-au căznit o jumătate de oră să-l resusciteze…

- Fetiţo, ce se petrece, despre ce vorbeşti?

- I-am spus doamnei, erau mai apropiaţi… Domnul director economic a avut un infarct şi a decedat… la spital. Eram cu el când s-a întâmplat, acasă la mine… Veniţi să vă dau depozitul, are multe hârtii aduse într-o geantă pentru a vă şantaja! Chiar…

- Bine, bine, voi veni mai târziu, să nu te culci!

- Mâine am slujbă…

- Te învoiesc cu plata dublă…

Sună imediat la salvare şi nu atinse trupul femeii, gheboşat parcă mai mult. În timp ce aştepta venirea medicilor, privea un film la televizor. Ceva cu angrenarea unor tipi într-o competiţie de „ruletă rusească”. Eroul, un tânăr brunet, scăpase de runda a doua.

Medicii au declarat decesul femeii şi au chemat Poliţia. S-a decis efectuarea necropsiei.

Trecuse de ora douăsprezece când Petrică Ungureanu a ajuns la locuinţa secretarei. 

- Doreai să-mi dai ceva…

- Geanta asta este plină cu acte aduse de domnul director, spunea că reprezintă o avere… Voiau să vă şantajeze, să vă ia totul. Pentru mine astfel de fapte sunt reprobabile… Mai bine fac sex plătit, decât şantaj! Luaţi-le! Doamna Steluţa a suportat greu vestea?…

- Nu… A scăpat uşor… Apropo, ce tarif ai?

Femeia s-a înroşit, a îngăimat câteva cuvinte neclare, se pregătea să riposteze, dar nu-şi putea da afară şeful. Dându-şi seama că greşise în exprimare, răspunse:

- Am, de fiecare dată, un singur iubit, sau amant, sau… protector! Nu cer nimic…

- Dezbracă-te! Vreau să văd un corp frumos…

- Abia a murit… De ce mă siliţi?

- Ai dreptate, cheamă un taxi!

Urmează partea 4/4

 

 

Vizualizări: 75

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 7, 2015 la 10:38pm


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 7, 2015 la 10:31pm


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 7, 2015 la 10:27pm


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 7, 2015 la 9:42pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->