Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

O cană de lapte și puțină mere de albine. Mă uit pe geam și parcă ar trebuie să-i scriu lui Moș Crăciun, care poate așteaptă.
"Mai mai ții minte? Sunt eu Nicol! Iartă-mă că nu ți-am mai scris de atâta amar de vreme…Am uitat să mă mai bucur de lucrurile mărunte care îmi umplu sufletul de cântec,de viață! A venit iarna…Îngerași pufoși de nea se aștern încet-încet pe pământ împodobind întreg mapamondul cu mândre straie albe…Peste tot miros de bucurie, zâmbete, flori de gheață, colinde. Îmi aduc aminte de magicii din anii copilăriei…înmiresmați cu un cânt. Vânt…Zăpadă… Peste tot simt miresme de vanilie, scorțișoară, cozonacii copți și pască. Bradul așteaptă să fie împodobit..Iar eu te aștept pe tine…Mi-a fost așa de dor de tine..nici nu îți poți imagina cu câtă nerăbdare aștept dimineața de Crăciun să văd ce cadouri ai pitit sub pomul plin de frumos și de copilărie…
          Iți scriu acum, mi-ai promis ca de fiecare dată când am să te chem…ai să mă auzi . Am nevoie de tine mai mult ca oricând...Lumea a devenit tristă, mai bolnavă...Peste tot chipuri posomorâte ce au uitat sa zâmbeasca,să iubească,să trăiască! Te rog,adu un strop de bucurie,de speranță și fă ca oamenii să privească înlăuntrul lor și să reînvie spiritual viu al bucuriei,al vieții eterne..să își regăsească copilul din ei.Să își reamintească că în fiecare dintre noi se ascunde un om bun,un vers cald,un pic de cutezanță,de prietenie,o raza de speranță,o pata de culoare..

Pentru mine … Ajută-mă să ating o stea, să zâmbesc. Să mă mai bucur puțin de copilărie și acum când am tâmpla albă.

Moș Crăciun,  nu mă satur de mirosul iernii! Nările s-au lipit în dimineaţa asta din caza gerului. A nins puţin. Îmi place peisajul de iarnă cu multă zăpadă. Atunci când ninge mă încarc de multă linişte. Mi-am pregătit din timp mănuşile şi fularele frumos colorate care bucură şi o zi mai mohorâtă. Îmi dăruiesc o stare de bine într-o zi friguroasă. Îmi încălzesc nasul cu aburul dintr-un ceai fierbinte. Aştept sărbătorile să mă încălzesc cu o cană de vin fiert cu mirodenii care în dă o stare de bine. Mă aşez comod între perne şi savurez câteva cărţi de care nu am avut timp vara. Peste puţin timp voi pleca pe o pârtie de schi unde mă simt de mulţi ani bine.

Știi Moș Crăciun,iarna mirosurile sunt sinonime cu sărbătorile. Mirosul de portocală mă face să mă gândesc la zăpada şi frigul iernii. Îmi place să gătesc multe bunătăţi pe care vara nu le fac din cauza căldurii. Acum se face cald în bucătărie şi scot din cuptor o plăcintă de bostan cu nucă. Spre seară vom orna bradul cu multe globuri. Ştiu că Moş Crăciun a plecat spre noi cu sacul plin. Moș Crăciun te aștept!

 

Vizualizări: 64

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->