Zile de naştere

De ce să pun răul înainte? Dacă pun spini înainte, urmează să trec prin spini. Dacă pun un covor, urmează să păşesc pe covor. Eu pun numai binele înainte, răul îl las în urmă. Şi nici nu mai privesc înapoi, ca să nu păţesc ca femeia lui Lot.

 

Apel către internauţi: Mai trimiteţi câte un e-mail şi lui Dumnezeu !

 

Mulţi ar vrea să aibă geniul lui Eminescu. Dar câţi ar vrea să aibă şi destinul lui?

 

Trăim pentru a învăţa să murim. Cine nu a învăţat să moară, a trăit degeaba.

 

Mai bine să mori pentru ceva, decât să trăieşti pentru nimic.

 

Doamne, facă-se voia mea ! Dar numai atunci când coincide cu a Ta.

 

Când conduc maşina, între localităţi, pentru mine limitatoare de viteză nu sunt semnele de circulaţie, ci crucile de pe marginea drumului.

 

M-a întrebat, odată, o doamnă, de ce nu fac teologia.  I-am răspuns că eu am nevoie de mântuire, nu de teologie. Pentru că, la o adică, şi unii draci sunt mari teologi. Li se spune draci arhiconi, sau teologii iadului. Ei cunosc Sfânta Scriptură pe de rost, dar o interpretează pe dos.

 

Cred că majoritatea oamenilor care merg la biserică o fac pentru că le e frică de iad, şi puţini sunt cei care merg la biserică pentru că îl iubesc pe Dumnezeu. În orice caz, ambele imbolduri sunt mântuitoare, numai că primul este o treaptă spre Cer, pe când al doilea este Scara.

 

Închisorile politice din vremea comunismului şi mănăstirile din toate vremurile sunt fabrici de sfinţi.

 

Cu cât te goleşti mai mult pe tine însuţi de tine însuţi, cu atât te umple mai mult Duhul Sfânt de El Însuşi.

 

M-a întrebat odată, cineva, dacă nu mi-e ruşine de mama mea, pentru că eu sunt magistrat iar ea, în loc să se îmbrace ca o doamnă de la oraş, se îmbracă ca o ţărancă şi poartă batic în cap. I-am răspuns că mi-e ruşine de cei care ne conduc azi ţara, care se îmbracă cu corupţie şi care nu poartă nimic în cap. Cu mama mea mă mândresc, deoarece ea mi-a făcut cunoştinţă cu Dumnezeu şi m-a învăţat cum să mă împrietenesc cu El.

 

Ortodoxia reprezintă paşaportul de trecere al românului autentic dinspre trecut înspre viitor. Credinţa şi nădejdea sunt coperţile paşaportului, bunătatea, ospitalitatea, răbdarea şi dragostea sunt datele de identitate, iar spiritul de sacrificiu – viza de intrare. Emitent şi, totodată, vameş, este Iisus Hristos. Aşa că românul autentic n-are nevoie de paşaport biometric.

 

Nu e suficient să ne bucurăm că mulţi oameni (în special tineri) intră în biserică. Trebuie să ne întrebăm, mai ales, CU CE IES ei din biserică. 

Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de Mihail Toma pe Septembrie 17, 2016 la 2:39pm


INACTIV
Comentariu publicat de Florin T. Roman pe Septembrie 17, 2016 la 1:51pm

Mersi, stimate prietene Mihail. M-am amuzat citind comentariul dvs. Multă sănătate!


ACTIV
Comentariu publicat de Mihail Toma pe Septembrie 16, 2016 la 10:46pm

Florin, tată... ai făcut un compot cu tot ce ai avut la îndemână... Nu că n-ar fi ieșit gustos:

- Mi-a plăcut ”aia” cu semnele de circulație( în altă ordine de idei: mereu stau cu o frică... fii-meu ela fel de isteric la volan precum eu acu' ceva ani...), ”chestia” cu cine nu a învățat să moară... deși parcă am mai auzit-o pe undeva... dar cu credințele și nădejdea care sunt coperțile pașaportului... ai dat cu mine de pământ deși ai încercat s-o dregi, după aia, cu ospitalitatea și muierea devreme acasă...

Cât despre anumiți ”rătăciți” care mai calcă prin bisericile românești în alt scop decât să-și facă self-iuri ... au nevoie de consiliere psihologică.

Cum ziceam :

Lovește odată, definitiv, cu ciocănelul ... n-o mai aburi!

 

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->