Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

 

 

Anul acesta îmi doresc să dovedesc că am învăţat lecțiile primite în fiecare zi a anului trecut, altfel aş simţi că nu am câştigat, ci, dimpotrivă, am pierdut un an din viaţă.

Am învăţat să nu mai stăruiesc în gândurile gri, fără sens, să iau viaţă aşa cum este, să încerc să- mi modelez gândurile, să le dau sens, pentru că astfel se vor împlini.

Am învăţat că fiecare zi e unică şi vreau să o trăiesc asrfel, pentru că se va duce încet spre linia orizontului, iar eu îmi voi găsi liniştea în amintire, aşa cum fiecare vis se deschide într-un nou vis.

Am învăţat să mă bucur de fiecare răsărit de soare, să mă-ntristez când ziua moare, pentru că zilele, orele, minutele devin clipe care se numără în fericiri, iar acestea se- ntorc şi se fac timp în urmă mea. Am învăţat că noi, oamenii, suntem diletanţi în materie de fericire. Căutăm o mare fericire care să ne inunde sufletul, să nu mai putem respiră când o trăim. Însă ne sufocăm imediat, ni se întunecă gândurile şi târziu înţelegem că adevărată fericire nu vine de niciunde, noi, actori şi regizori, o construim zilnic.

Am învăţat să cunosc oamenii, am înţeles că un prieten, chiar dacă apare interesat în viaţă, este miracolul pe care l-am aşteptat fără să ştiu întreagă viaţă. Şi dacă până acum nu spuneam ceea ce simţeam, ceea ce gândeam, de teamă să nu mă rănească indiferenţă celor din jur, înţelegerea lor îngustă, prietenilor am să le spun întotdeauna. Vreau să le spun prietenilor cât îi iubesc atunci când am ocazia să o fac, să, râd, să plâng alături de ei, să mă bucur că există şi că îmi sunt prieteni. Şi dacă timpul ne amăgeşte, sau distanţă, să-i prind de mâna şi să ne aşezăm împreună în mijlocul miracolului care ne-a reunit.

Am învăţat că iubirea nu înseamnă a fi jumătatea cuiva, nu înseamnă că omul are undeva în exterior o jumătate pe care trebuie să o găsească, să o întregească. Iubirea este în interior, trebuie descoperită, pentru că, altfel, omul nu e întreg. Si, după ce a descoperit-o, trebuie să o dăruiască întreagă, necondiţionat, pentru că iubirea face diferenţa între a trăi şi a exista.

Am învăţat că oricând viaţă îmi poate da o nouă lecţie, că nu mă voi opri din învăţat decât atunci când umbră se va aşeza încet în pământ. Nu e prea târziu să învăţ, iar toate acestea nu le-aş fi învăţat fără ţine, prietene drag.

Ar mai fi atâtea de spus/ scris, sper să am timp anul acesta pentru toate.

 

LA MULTI ANI!

 

Vizualizări: 50

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2022   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->