Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite mâine

Lecturi pe monitor – Alex Amoq – Lumea concavă (1)

~ fragment din cartea „Alex Amoq – Lumea concavă”, apărută la Editura MJM, Craiova, 2006 ~

Reeditare electronică cu acceptul direct al autorului: Ioan Muntean

@COPYLEFT ALL WRONGS RESERVED

Reproducerea, integrală sau parţială, a operei şi difuzarea ei pe cale electronică sunt autorizate pentru folosul privat al cititorului şi pentru scopuri necomerciale
Vizualizări: 28

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Iulie 30, 2010 la 3:54pm
Turnu Severin: Alex Amoq - Eseistul din Amnisty International:Alex Amoq se hrăneşte, literar vorbind, din propriile experienţe şi trăiri. Aventurile prin care a trecut până acum se regăsesc în cărţile sale extrem de apreciate.
Când priveşte în urmă, Alex Amoq vede aventură, adică exact elementul care îi place şi care îi inspiră cărţile. A început să scrie basme încă din şcoala primară, continuând apoi cu poezie şi eseuri. „Totul a început prin clasa a treia, când scriam basme. Mama prefera să mă vadă violonist în filarmonică, aşa că m-a dat la cursuri de vioară. Pentru mine, munca sistematică nu a fost niciodată o plăcere, aşa că în clasa a şaptea am renunţat la muzică, dar am renunţat şi la scris basme. A urmat o perioadă în care am citit foarte mult. În timpul facultăţii, cum erau la modă cenaclurile, am început să scriu versuri, care au fost destul de apreciate la acea vreme. Perioada mea de poezie a durat în jur de doi-trei ani“, îşi aminteşte scriitorul. Tot în timpul facultăţii, Alex Amoq ia contact cu radioul, dar şi cu nedreptăţile vremii. „Am început să lucrez la postul de radio al facultăţii şi am avut norocul unei excursii în Polonia, în urma căreia am hotărât să abordez două teme la postul de radio. Prima a fost legată de lagărul de la Auschwitz, care m-a impresionat profund, iar cea de-a doua a fost o comparaţie între nivelul de trai din Polonia şi cel din România. Se întâmpla în 1977, astfel că impactul a fost devastator. Am fost chemat la rectorat şi am fost ameninţat că voi fi dat afară din facultate“, povesteşte scriitorul.

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->