Pământul se învârte în jurul axei sale, Luna în jurul Pământului, Pământul în jurul Soarelui, sistemul solar în jurul centrului galaxiei Calea Lactee[2] iar galaxia în jurul centrului Universului. Prin aceste mişcări de rotaţie, viaţa noastră de pe planetă este supusă unor cicluri. Rotaţia Pământului în jurul axei sale formează ziua şi noaptea, rotaţia Lunii împarte anul în douăsprezece luni, rotaţia Pământului în jurul Soarelui creză anotimpurile din anul de 365 de zile.

Rotaţia sistemului solar parcurge în decurs de cca 25,920 de ani pământeşti o traiectorie eliptică în raport cu stelele fixe într-un an sideral, platonic sau cosmic. În acest an cosmic, Polul Nord desenează o elipsă în care la zenit este cel mai apropiat de centrul galaxiei în timp ce la apogeu este cel mai departe. Fazele de adormire şi de trezire sunt legate de schimbări enorme în polul magnetic al Pământului şi al conştiinţei oamenilor. Acum suntem în punctul de cotitură din faza de îndepărtare de centrul galaxiei şi cea de inapoiere către centru.

În faza de trezire vibraţia, respectiv frecvenţa se schimbă, devin mai rapide şi, ca urmare influenţelor cosmice exercitate de radiaţii şi frecvenţe asupra omenirii, în paralel la fel se petrec şi cu dezvoltarea fiecărui om, respectiv a întregii omeniri.

Ø Chiar şi vechile popoare dinaintea tibetanilor şi hinduşilor cunoşteau aceste mişcări şi ştiau că de fiecare dată când sistemul solar este îndepărtat de centrul galaxiei „dormim” şi că „ne trezim” atunci când călătoreşte înapoi şi elipsa se închide.

Ø Datorită măririi activităţii solare, câmpul magnetic al Pământului va deveni mai slab, va creşte şi frecvenţa de rezonanţă Schumann iar creierul uman începe să lucreze cu o frecvenţă tot mai mare (depăşind 8 herţi). Concluzia este că oamenii de pe întreaga planetă vor deveni mediumuri., sau mai degraba in mod inerent datorita noi frecvente se va ajunge la hipercomunicare care va antrena dupa sine o constiinta de grup superioara.Se spune ca daca vom accede la constiinta de grup superioara vom avea puteri de creatie supraumane cu care vom putea sa modelam intreaga planeta. Constienta obisnuita opereaza de la 14 la 40, iar
cele 10% care functioneaza apartin în general emisferei drepte.Albert Einstein spune în faimoasa sa Teorie a Relativitatii Generale ca daca celelalte 90% pot fi
activate, formula sa clasica, e = mc2, va deveni e = mc4. El spune ca corpul se va transforma
în energie pura daca cei 8 hz pot fi mentinuti. Acesta este cunoscut precum corpul Curcubeu
sau corpul de Diamant în termeni esoterici. Stiinta a demonstrat acum ca cei 8 hz nu pot fi
blocati de orice metal electromagnetic ecranator sau chiar de un vid triplu. Se roteaza în spatiul
virtual. Glandele noastre pituitara si pineala urmeaza de asemenea rafinari subtile sau mai intense, în
functie de capacitatea noastra de a gestiona noile frecvente. Atunci când aceste glande sunt acordate la o frecventa de 8 hz, ele maresc producerea de nectar Amrita si de fluid pineal, o
substanta cunoscuta ca stimuleaza extazul undelor cerebrale.Inainte de a incerca de a incerca orice seductie a mintii;telepatic,magie etc in primul rand trebuie sa scadeti starea undelor creierului...Starea ideala e theta,chiar mai adanca decat alpha,adeseori prin anumite tehnici de relaxare cum ar fi ''antrenamentul autogen'' veti baleia intre aceste stari alpha=theta,propice incarcarii la maxim cu energie deoarece oricum in aceste nivele veti aclansa si frecventa Schum...La acest nivel sunteti relaxat deplin si lobii frontali vibreaza cu energia necesara ptr munca psihica...Neil Slade,autorul cartii''Superschimbarea lobilor frontali''spune ca lobii frontali tin puterea totala a creierului.Ce mai sunt ''undele creierului''
Se ştie deja că, fiinţa umană are propriul ei câmp bioenergetic care vibrează pe o frecvenţă specifică
în conformitate cu nivelul vieţii acelei fiinţe. Această vibraţie a câmpului bioenergetic al fiinţei se
datorează însumării nenumăratelor impulsuri electrice pe care le produce fiecare celulă şi
care controlează activitatea muşchilor, a sistemului nervos, a organelor de simţ şi aşa mai
departe. Creierul fiind organul care centralizează şi coordonează aceste vibraţii, putem spune că aici
ele sunt cel mai intense şi mai uşor măsurabile şi de asemenea constituie o măsură a activităţii
creierului. Practic acestea constituie undele cerebrale.

Undele delta
Definesc cele mai profunde nivele ale relaxării psihosomatice pe care o fiinţă umană le poate atinge
cuprinse între 0,1 si 3 Hz. Astfel fiind cele mai lente unde cerebrale ele caracterizează somnul
profund fără vise, stările "puternice" de extaz, sau extazul mistic, samadhi, satori, turia etc. Sfinţii, în
deosebi, trăiesc aceste stări profunde ale undelor cerebrale în mod conştient. Uneori viziunile
Fecioarei Maria, Isus sau alţi sfinţi, nu neapărat creştini, produc vizionarului aceste frecvenţe ale
undelor, viziunile fiind însoţite de o stare profundă de extaz. De asemenea, stările înalte de orgasm
sunt însoţite de acest tip de unde. Ramakrishna, marele yoghin hindus, rămânea cuprins zile întregi
în astfel de stări, inima lui încetând chiar să mai bată. Sfântul Francisc din Assisi, Anton de Padova,
Tereza de Avilona, Buddha şi mulţi alţi sfinţi, au ajuns să-şi permanentizeze acest gen de trăiri.
Prezenţa undelor delta este asociată cu procesul complet şi amplu al regenerării fizice şi al refacerii
ori menţinerii sănătăţii, de unde rezultă că fluctuaţiile noastre mentale determină starea generala în
care noi traim.

Vizualizări: 106

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Octombrie 6, 2010 la 9:44pm
Voi relata pe scurt si celelalte unde alfa,beta,teta.La ora actuală, puţini sunt cei care nu ştiu că activitatea creierului uman creează modele de energie electrică, că semnalele electrice ale creierului pot fi monitorizate prin plasarea electrozilor pe scalp şi că un dispozitiv numit electroencefalograf (EEG) poate înregistra undele creierului prin trasarea unor linii pe o foaie de hârtie – aşa cum a fost imortalizat în filme şi în serialele de televiziune. Linia dreaptă arată moartea creierului. Aceste semnale cerebrale au tendinţa de a urma anumite tipare, pe care oamenii de ştiinţă le-au clasificat în patru tipuri: Undele beta. Când creierul generează cu precădere unde beta, a căror frecvenţă este de aproximativ 13-30 Hz, este vorba de ritmul din starea de veghe: creierul se focalizează preponderent asupra lumii din afara sa sau rezolvă probleme concrete, specifice.Undele alfa. Când undele creierului încetinesc, ajung la un ritm mai coerent, şi poate fi văzut pe EEG un model ca o freză cu dinţii regulaţi, de 8-12 Hz. Aceste unde sunt prezente adesea când creierul este alert, dar nefocalizat, şi majoritatea oamenilor pot genera unde alfa atunci când au ochii închişi, chiar dacă şi numai pentru o secundă sau două. Frecvent, undele alfa sunt asociate cu starea de relaxare şi de calm.Undele teta. Când starea de calm şi relaxare alunecă către somnolenţă, creierul trece la unde mai lente şi mai ritmice, cu o frecvenţă de 4-7 Hz. Oricine poate genera acest gen de unde, cel puţin de două ori pe zi: în acele momente pasagere când trecem de la starea de veghe la somn şi când trecem de la somn înapoi la starea de veghe. Starea teta este însoţită de imagini neaşteptate, imprevizibile, asemănătoare viselor, dar foarte vii (cunoscute sub numele de imagini hipnagogice). Adesea, aceste imagini surprinzător de reale sunt însoţite de amintiri intense, în special amintiri din copilărie. Undele teta oferă acces la subconştient, la reverie, la vizualizarea benefică, revelaţii neaşteptate, inspiraţie creatoare. Este o stare misterioasă, derutantă, cu un potenţial creator înalt şi chiar iluminatoare, dar experimentatorii au întâmpinat dificultăţi când au vrut să o studieze, pentru că este foarte greu de menţinut, oamenii având tendinţa de a adormi imediat ce încep să genereze cantităţi mari de unde teta.(fragmente din cartea SAMADHI TANC de Michael Hutchison)

admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Octombrie 6, 2010 la 9:39pm
Undele sunt de mai multe feluri:beta,alfa,teta si delta ,undele delta:Undele delta. Având o frecvenţă extrem de scăzută (0,5-4 Hz), undele delta sunt produse în timpul somnului profund fără vise. Prezenţa lor este cel mai adesea asociată cu procesul complet şi amplu al regenerării fizice şi al refacerii ori menţinerii sănătăţii.Elmer şi Alice Green, cercetătorii în domeniul biofeed-backului de la Clinica Menninger, au devenit interesaţi de starea teta (ei studiau undele creierului lui Swami Rama, când acesta le-a zis: „Alfa nu e nimic!”) şi au început să antreneze subiecţi care să genereze unde teta în mod conştient. Au descoperit că undele teta „sunt asociate cu o stare profund interiorizată şi cu o liniştire a corpului, a emoţiilor şi a gândurilor, permiţând astfel „lucrurilor neauzite sau nevăzute” să ajungă în conştiinţă sub forma reprezentărilor hipnagogice. Pe măsură ce antrenamentele cu grupele teta evoluau, ei erau surprinşi să descopere „din ce în ce mai multe rapoarte ale subiecţilor, care conduceau la sentimentul de bunăstare psihică”. Mulţi dintre subiecţi au început să descrie îmbunătăţiri spontane în relaţiile personale. Multe amintiri vii din copilăria demult uitată răsăreau brusc: „Nu era ca o rememorare mentală, ci mai degrabă ca o experienţă, ca o retrăire”. Subiecţii raportau o stare de bine fizic şi psihic, iar cei doi cercetători au descoperit că persoanele cu cea mai intensă imagistică hipnagogică erau „mai sănătoşi psihic, mai echilibraţi social, mai puţin rigizi şi conformişti, se acceptau pe ei înşişi mai uşor, erau mai creativi” decât aceia care aveau o imagistică hipnagogică redusă sau nu prezentau deloc acest fenomen.
Cei doi Green au fost foarte surprinşi de descoperirile lor şi au tras concluzia că starea teta îi determină pe oameni „să experimenteze un nou tip de conştiinţă corporală, legată foarte mult de bunăstarea lor generală”. Din punct de vedere fiziologic, starea teta pare să producă „regenerare şi vindecare fizică”. În domeniul emoţional, starea teta se manifesta prin îmbunătăţirea relaţiilor cu alţi oameni, printr-o mai mare toleranţă, înţelegere, iubire de sine şi de ceilalţi. În domeniul mental, starea teta determină apariţia ideilor noi şi eficiente, sau a sintezelor de idei, nu neapărat prin deducţie, ci prin intuiţie, din surse subconştiente.În realitate, puţini oameni reuşesc să îşi inducă la voinţă unde teta. Călugărilor zen le-au luat 20 de ani de antrenament. Dar, aşa cum au observat toţi aceia care au plutit în samadhi tanc, un corp liniştit, emoţii şi gânduri liniştite reprezintă o descriere perfectă a stării celui care pluteşte în tanc. E posibil ca plutirea să faciliteze şi să amplifice producerea de unde teta? Cercetarea arată că aşa este. În 1956, John Lilly evidenţia că starea minţii în timpul plutirii în tanc era „hipnagogică”, plină de „reverii şi fantezii”, însoţită de reprezentări vizuale intense, multe amintiri din copilărie şi evenimente mentale care erau „surprinzătoare pentru ego”– toate acestea fiind caracteristice activităţii teta. Cei doi Green şi alţi cercetători au remarcat că multe descoperiri creatoare au rezultat din fluxul de imagini hipnagogice experimentat într-o stare teta. Chimistul Friedrich Kekule, de exemplu, a descris foarte viu starea sa de „reverie”, în care a văzut dintr-odată o imagine mentală a atomilor formând un lanţ şi o imagine a şerpilor care-şi muşcă cozile; descoperirea pe care a făcut-o după aceea a fost că toate componentele organice apar în inele închise, idee care a fost considerată „cea mai strălucitoare predicţie făcută vreodată în domeniul chimiei organice”.Sunt nenumărate povestiri despre astfel de momente de inspiraţie şi creativitate care apar atunci când oamenii aproape că adorm, sau când se uită la cer, sau când hoinăresc singuri. De fapt, toţi vorbesc de moleşeală, relaxare fizică, o imagistică vie apărută pe neaşteptate, semne ce atestă instalarea stării teta. Tancul nu ne poate transforma în genii pe toţi, dar capacitatea sa de a ne induce starea teta arată că poate fi un ajutor nepreţuit în creşterea creativităţii.

INACTIV
Comentariu publicat de Sprincenatu Dan pe Octombrie 6, 2010 la 9:20am
Superba postare, felicitari !

moderator
Comentariu publicat de CIOBOTARIU MARIA pe Octombrie 6, 2010 la 9:02am


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Octombrie 6, 2010 la 7:39am

admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Octombrie 5, 2010 la 11:51am
Este iluzia fiecarui om care traieste intr-o realitate absolut limitata. De fapt asa e omul … fiecare individ din specia asta … eu, tu, noi, ei .. Traim o viata intreaga incercand sa atragem in campul nostru magnetic diferite idei, diferiti oameni sau alte chestii ce se desprind din materia acestei planete.. pe zi ce trece realizam cat de marunti suntem de fapt. Si ca oricat de unici am fi .. unicitatea noastra dispare in negura vremii !! suntem mult prea neinsemnati pt a fi Centrul Universului.
Probabil… matematic am putea afirma (desi este s.f.) ca universul asta mare .. infinit e compus dintr-o infinitate de alte universuri limitate .. iar noi suntem centrul universului nostru “limitat”.
Cel mai greu lucru in viata unui om este sa accepte ca de fapt el nu inseamna mai mult decat o piesa dintr-un puzzle interminabil..E frumos sa gandesti ca EU-L tau spiritual, fizic, si intelectual este centrul universului (chiar si a universului tau) dar este o idee desertica ! nisipoasa .. nu reusim sa intelegem ce e dincolo de puterile noastre.. Stagnam. Nu evoluam gandind astfel… pur si simplu ne scurgem intr-o clepsidra imensa contribuind sau nu la echilibrarea unor gramezi de nisip.
Cu toate astea, partea deosebit de frumoasa este ca prin trairi si sentimente absolut umane putem visa la notiuni marunte care pentru noi reprezinta reactorul vietii. Ne imping din punctul 0 (nasterea) spre punctul 1 (moartea) facand ca drumul acesta plin de zecimale sa fie unul deosebit de colorat.

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->