Era un om stăpân al casei sale, care a sădit vie; și a împrejmuit-o cu gard, a săpat în ea

Teasc, a clădit turn şi a dat-o pe seama lucrătorilor, iar el s-a dus departe...

                                                                              Matei 21.23

 

     Venind vremea culesului a trimis Stăpânul din slugile sale să îi aducă roadele doar că intrând aceştia în vie au văzut cum unii trăseseră alt gard acolo unde lucrau ei, alţii puseseră străji, alţii câini de pază doar într-un colţ mai pustiu unde pământul nu era aşa bun câţiva trudeau singuri departe de larma celorlalţi care văzând trimişii stăpânului săriră strigând în parte fiecare, lăudându-şi strugurii şi n-a lipsit decât ca unul din aceştia să-și laude roada  că au sărit ceilalţi ca arşi şi unii peste ceilalţi au năvălit încât cei trimeşi au plecat văzând că nu au cu cine se înţelege.

   Atunci a trimis stăpânul mai multe slugi că poate aşa se vor potoli numai că numai ce i-au văzut de departe  de la poartă au început fiecare sǎ laude recolta lui pe a celuilalt făcând-o aguridǎ şi iarăşi şi-au încins ciomegele pe spinare încât n-a fost chip să se înţeleagă cineva cu ei.

   Zise atunci Stăpânul; aceştia s-au smintit crezând că în via mea fiecare îşi va face alta vie când toată roada eu o ştiu şi treaba lor a fost nu să-i dea felurite nume ci doar s-o îngrijească de aceea pe Fiul meu voi trimite căci poate de ruşinea lui vor lăsa vrăjmăşia şi vor aduna recolta!

 Văzând cine vine la ei lucrătorii ca scoşi din minţi căuta fiecare să-şi laude strugurii şi atât de mare le-a fost orbirea încât din nou se luară la bătaie nepăsându-le de Acesta.

 Fiul trecu mai departe şi îi văzu pe cei care lucraseră pământul pietros, ei  așteptau  tǎcuţi  cu recolta  rânduitǎ în câteva coşuri. Aceştia la apropierea Fiului ziseră smeriţi:

- Doamne, aceasta e truda noastră, câtă silinţă am avut nu s-a putut mai mult dar rodul e bun, că aici e mereu soare şi noi am udat viţa să nu sufere!

 Spune-I stăpânului să nu se mânie pe noi dar am lucrat din toată inima şi cu tot sufletul nostru!

  Fiul îi privi cum aşteptau spăsiţi mustrarea dar altele au fost cuvintele:

- Vouă să vă fie laudă pentru că de pământul acesta mulţi au fugit şi pe el voi aţi dat roade, de acum cei vor osteni în singurătate şi vor creşte via pe loc sterp Tatăl meu îi va rândui primii în via lui şi pentru puţină strânsurǎ mult vor primi la capătul vremii!

  Merse apoi între ceilalţi care d-abia îşi mai trăgeau sufletul după prosteasca lor bătălie:

- Ce-i voi zice Tatălui Meu?

  Că pământ bun aţi avut, că roade frumoase s-au copt dar voi fără de minte, cu trufie şi fără smerenie aţi dat rodului alte nume şi v-aţi făcut stăpâni în ce nu e al vostru!

  V-aţi călcat în picioare şi tot în picioare aţi strivit sfântul rod pentru care nu există uitare şi va fi scris în cartea fiecăruia ce se va citi la sfârşitul vremii!

   Fiul se întoarse şi auzind Tatăl aceste lucruri în timpul ce a urmat a tocmit alţi lucratori şi lor le-a împărţit via numai că cel rău tot le întunecă minţile şi roadele lor se strângeau cu aceeaşi gâlceavă şi harmalaie, doar cei truditori pe pământurile pustii, pe dealuri, pe munţi, în locuri uitate de lume, aceia chiar de erau puţini adunau roadǎ aleasǎ, bine plăcutăTtatălui şi pe ei Fiul îi mângâia şi le era aproape în tot ceasul strădaniei lor puţin cunoscute.

 

 

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


moderator
Comentariu publicat de CIOBOTARIU MARIA pe Aprilie 30, 2021 la 3:56pm

Felicitări mii, toată admirația!


ACTIV
Comentariu publicat de MARA EMERRALDI pe Aprilie 30, 2021 la 12:09am
Impresionant moment. Felicitări, domnule Katin.

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->