Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Namaste este un salut comun la intalnirea si despartirea oamenilor din India. Cei mai tineri initiaza acest salut fata de cei mai varstnici, cei cu o pozitie sociala mai mica fata de cei mai instariti si subalternii fata de patroni, reprezentand un semn de respect. In unele zone, acest gest poate reprezenta si ospitalitate. Cand pozitia mainilor este mai inalta, deasupra capului, semnifica reverenta sau idolatrizare.Namaste inseamna:

“Ma inclin in fata formei tale”.
“Onorez spiritul din tine care este si in mine.”
“Onorez locul din tine in care intreg Universul salaslueste, onorez locul din tine care este Iubire, Integritate, Intelepciune si Pace. Cand esti in acel loc din tine si eu sunt in acel loc din mine, noi suntem Una.”
“Ceea ce este Dumnezeiesc in mine saluta ceea ce este Dumnezeiesc din tine.”
“Divinitatea din mine percepe si adora Divinitatea din tine.”

 

 

Nu suntem aici ca sa suferim, ca sa ne ducem existenta de pe o zi pe alta.Avem lacate puse asupra divinitatii noastre: pana unde putem fii fericiti, pana unde avem voie si ne dam voie sa meritam sa fim fericiti, sa traim plin, sa fim abundenti. Credem ca suntem niste fiinte mici, niste furnicute harnice, care trebuie sa trudeasca de dimineata pana seara.Evolutia vine din interior, adusa din interior si impinsa din exterior.Schimbarea este grea si nimeni nu o doreste. Oamenii doresc zona lor de confort asa cum este ea, indiferent de cum este ea. Dc oamenii ar stii ca ei deliberat au creat tot ce au avut si au in viata lor pana acum probabil ca ar intra in depresie.Este o iluzie ca suntem blocati in circumstante in care nu avem alegere, am ales blocarea. Am ales sa dam putere circumstantei,pt ca nu exista Intuneric si
Lumina,exista doar constiinta. Nu exista Rai si nu exista Iad exista doar constiinta. Nu exista Rau si Bine,exista doar constiinta. Si in acea constiinta este iubirea si acceptarea si experienta sufletului.
De ce este asa de greu de a merge pe acest drum al Sinelui nostru?Pt ca este cu tine insuti si in final tu te tii singur de mana.De aceea de-a lungul vietilor noastre ne-a placut sa ne ragasim in altii si prin altii. Sa ii prindem si sa ne atasam de ei. Este mai usor asa dar in acelasi timp, o energie puternica se dezvolta, o energie ancestrala adanca: frica de singuratate.Avem nevoie sa ne legam energiile noastre cu ale altui uman sau cu alti umani uneori. Si ii tinem strans de frica sa nu-i pierdem.Cate lucuri nu fac oamenii cu frica in spate ca si catalizator,poate este potrivit uneori. Noi suntem fiinte de lumina.,suntem esenta din iubirea Spiritului si noi suntem capabili de toate acestea, desi ne-am afundat in energia grea a Pamantului pt a lasa ca toate acestea sa izvorasca puternic si adevarat din noi inca o data, mai stralucitor decat oricand in istoria Sinelui nostru Divin.Frica de singuratate naste tentaculele atasamentelor, deci a sugrumului iubirii. Dc vreau toate acestea va trebui sa imi accept intunericul din mine si sa cred in mine, sa imi construiesc increderea in mine de la 0 pornind.Recunosc ca toate sunt deja aici pentru mine.Increderea este aici in mine,iubirea este aici,compasiunea este aici. Lumina este pretutindeni si Divinitatea mea ma asteapta sa o iau de mana sa o invit la dans.

Namaste

 

Vizualizări: 626

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Iulie 10, 2011 la 8:01pm

admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Iulie 10, 2011 la 8:01pm

admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 10, 2011 la 3:18pm

admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 10, 2011 la 3:17pm

admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 10, 2011 la 3:15pm

Divinitatea din mine saluta si se inclina in fata Divinitatii din tine!

 

 INACTIV
Comentariu publicat de Veronica Oşorheian pe Iulie 10, 2011 la 1:00pm
interesanta filosofie

INACTIV
Comentariu publicat de Sauciuc Mihaela pe Iulie 10, 2011 la 10:31am

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->