ORDINEA SUFLETULUI

          Acum ceva vreme am fost în vizită la un prieten și la un moment dat am intrat în dormitorul lui. Acolo am fost frapat de mulțimea cutiilor și ambalajelor de tot felul, de grămezile de haine și de depozitul de hârtii de pe biroul lui, amestecate cu sacoșe din plastic, cu facturi și chiar perechi de ciorapi.

          Fiind foarte surprins de ceea ce vedeam l-am întrebat, de curiozitate, de ce dormitorul lui arată ca o magazie iar el mi-a răspuns că nu a apucat să aranjeze toate lucrurile la locul lor după ce s-au mutat. Răspunsul ar fi părut logic dacă eu nu l-aș fi întrebat în continuare : de când s-a mutat în noua casă? El mi-a răspuns că doar de cinci ani!

          Peietenul meu a plecat de mult dintre noi și la scurt timp și soția lui și niciodată nu au mai apucat să facă ordine în aceea casă.

          Tot așa, cu doi ani în urmă, am fost rugat de un domn din Drumul Taberei să-i fac un tratament la coloană și am fost la el acasă și l-am tratat iar el a fost extrem de mulțumit. Toată treaba s-a întâmplat într-o cameră îngrozitor de plină de tot felul de lucruri în care el și dormea. Grămezi de valize, cutii peste cutii, multe complet goale, nenumărate oglinzi care amplificau dezordinea iar în fața calculatorului lui era o altă oglindă în care el se privea continuu. Această oglindă îi sugea absolut toată vlaga. Cel mai deranjant lucru, din punctul meu de vedere, erau sutele de bibelouri care stăteau peste tot și mai ales pe lada de așternut  și după praful de pe ele era evident că nu a mai fost deschisă niciodată.

          Am îndrăznit să-l rog pe distinsul domn să mute o parte din acele bibelouri, care erau și de foarte proastă calitate, oriunde în altă parte, chiar în cutiile goale,  iar el mi-a replicat că sunt amintire de la mama lui și că el nu este Samantha să facă ordine cu un singur gest. Lui îi plăcea totul așa cum era. Atunci m-am gândit că dacă el nu are voința de a muta un bibelou din loc nu va avea niciodată puterea și dorința de a se vindeca. Pentru că a ținut morțiș să păstreze totul așa cum este, inclusiv valizele și cutiile goale, l-am anunțat că nu ne mai vedem și să nu mă mai solicite.

          De-a lungul anilor petrecuți cu diferite tratamente am intrat în multe case și am observat ceva extrem de util.

          Dacă vrei să te cunoști pe tine însuți atunci când intri în casa ta și te așezi pe locul tău preferat și te uiți în jurul tău ceea ce vezi ești chiar tu. Dacă domină curățenia și ordinea și fiecare lucru are locul lui, fi fericit, așa ești și tu, ordonat și curat, dar dacă în jurul tău este numai jeg și praf, dezordine și lucruri la grămadă, e foarte rău, pentru că exact așa și ești. Sigur că am văzut și case pline de cărți, de exemplu, care erau peste tot, pe birou, pe scaune, pe jos, dar totul era foarte curat și se vedea doar lipsa de spațiu.

          De cele mai multe ori am măsurat radiestezic beneficitatea spațiului dezordonat pentru sănătatea persoanelor care îl ocupă și rezultatul a fost negativ chiar malefic. Pare și firesc, așa cum am mai scris în „Omul armonic” apa din noi reacționează brutal la dezordine și asta nu ne face decât rău și spiritual și psihic, chiar dacă ni se pare că nu e nicio problemă, că deja ne-am obișnuit. Organismul uman nu se poate obișnui cu dezordinea și se îmbolnăvește. Oamenii dezodonați și care stau în propria lor mizerie ne părăsesc mai repede deoarece se autodistrug. Dezordinea provoacă un stres inimaginabil în subconștientul uman și acesta este începutul oricăror boli.

          Corpul uman este creeat pentru armonie, ordine, curățenie și nu rezistă la dezordinea sistematică și la mizerie. Câte persoane care stau în cruntă mizerie ați văzut să o ducă ani lungi de zile și să fie fericiți, niciunul! Dezordinea , murdăria, mormanele de lucruri inutile distrug sănătatea indiferent de cât de bine, crede că se simte cel care beneficiază de astfel de condiții.

          Faceți curat în jurul locului în care vă petreceți cele mai multe ore acasă! Apoi faceți curat și ordine în toată casa! Corpul dumneavoastră se va simții mult mai bine și veți fi mai fericiți și veți trăi mai mult. Schimbați tot ce vă stresează privirea și nu vă place. Merită să încercați! Meritați să trăiți cât mai mult.

          Acest text nu reprezintă o scriere literară dar l-am compus  pentru prietenii mei de pe Cronopedia

Vizualizări: 77

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Februarie 4, 2018 la 7:57pm


ACTIV
Comentariu publicat de Pop Dorina pe Ianuarie 14, 2018 la 10:00am

Un mesaj demn de laudă. Am citit cu drag și interes.

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->