Zile de naştere

Cate ceva despre Oraşul Covasna ...
http://www.trilulilu.ro/video-calatorii/imagini-muzica-statiunea-co...
Atestată documentar pentru prima oară în 1548, oraşul Covasna, se întinde pe 15.800 de hectare, cu 11.207 de locuitori. Pârâul Covasna împarte staţiunea în două. Aşezarea propriu-zisă este compusă din Covasna şi satul Voineşti, astăzi cartier al oraşului, precum şi din satul Chiuruş, aflat la 2,5 km către sud, fiind locul de naştere al savantului orientalist Kőrösi Csoma Sándor.
Covasna beneficiază de resurse turistice importante, cu precădere naturale. Varietatea resurselor hidrominerale si carbogazoase, cu mare valoare terapeutică, a făcut posibilă dezvoltării turismului balnear, iar concomitent s-a dezvoltat şi turismul montan. În cadrul staţiunii sunt valorificate izvoarele de apă minerală carbogazoasă, bicarbonată, clorurat-sodică, feruginoasă, calcică, magneziană, hipotonă şi hipertonă.
Denumirea localităţii provine din slavă, din cuvântul „cvas” (’acru’), ca posibilă referire la apele minerale acide (cu bioxid de carbon). Covasna este cunoscută şi sub denumirea de „Staţiunea celor 1000 de izvoare de sănătate”, are climatul blând, aerul puternic ionizat negativ, un cadru natural deosebit de pitoresc. Resursele naturale curative sunt valorificate la bazele de tratament active pe întreaga durată a anului.
În 1882, apa minerală de la izvorul Horgász a fost medaliată la un concurs de profil organizat la Trieste.
www.digi24.ro/stire/RAPORT-DE-TARA-Covasna-clinica-de-sanatate-a-Ro...

Vizualizări: 42

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


INACTIV
Comentariu publicat de ion stelian pe Mai 1, 2013 la 5:21pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->