Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

O carte se odihnește pe masa din grădină. În compania ceasului mă odihnesc  întinsă pe șezlong. Câteva gânduri croșetează printre florile grădinii. Timpul ascultă liniștit, vara așează pe masă un pepene mare, roșu. Greierii cântă liniștiți pentru întreaga lume. Las ceasul să bată, secunda se scurge în fiecare cuvânt. Penița suspină câteodată printre tăcerile gândului meu. Frunzișul prăfuit caută umbra călătoare a  nopții.  O adiere caldă se strecoară printre pomi și flori.

 Vreau să plouă peste arșița zilei care usucă pământul. Îmi place vara când simt respirația pământului după ploaie. În luna cireșelor orice poveste începe cu "a fost o dată", așa ca în copilărie.  Deseori  sufletul poposește pe un câmp de maci sângerii și fluturi  cu aripi viu colorate. Vara, sufletul este mai liniștit printre talazurile mării învolburate. Știu, după ploaie, printre razele soarelui curcubeul apare. Aroma gingașă de crini și bujori îmi umplu sufletul de veselie.  Copilăria minunată cu cireșe la urechi din livada bunicului.  Alegam când nu mă vedea bunicul, mă urcam pe o buturugă și luam singură cercei roșii din cireși.  Caravana verde și aurie a verii descarcă povara dulce în fiecare zi a copilăriei printre multe amintiri. Culorile curg şi se varsă în sufletul  meu. Azurul nesfârșit coboară pe prispa verii , colorează pajiști cu floarea soarelui.

            Vara nu pleacă niciodată din mine, rămâne printre amintirile dragi sufletului.Când este frig, e îngheț, e iarnă , în mine este mereu vară. Simt parfumul de piersică coaptă, parfumul de regina – nopții, când trilul păsărilor îmi dăruiesc o romanță. Răsfoiesc frunzele verzi printre foile scrise, vântul  le răsfiră în sufletul meu. În poala roșie a serii timpul trece încet, simt cum o boare de răcoare se strecoară pe fereastră.  Îmi place să stau până târziu afară când plouă. Câteva minute... pare un duș rece, scurt peste grădină.  Picuri năvălesc peste pământ, se joacă printre crengi, în geamul casei lovesc. Plouă, îmi place să culeg cireșile spălate bine, cu stropi de răcoare! Doar o ploaie scurtă, călătoare, îmi pictează sufletul cu vânt, cu ploaie, cu soare.

 

15.06.2018

Vizualizări: 103

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->