Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Praf de stele pentru inimi rebele – Camelia Boldu

Cuvânt înainte

Volumul de poezii *Praf de stele inimi rebele* poeme cu o lirică modernă,cu o structură și o formă, ce creează o stare specială de spirit,cu o semnificație profundă, trezind sentimente puternice în noi, ca oameni.Poeta Camelia Boldu are un suflet bogat şi plin de iubire. Citind versurile Cameliei au reușit să mă introducă într-o vibrație a metaforelor și epitetelor ce încearcă să transpună mesajul cuvintelor.Călătoresc prin stările și emoțiile Cameliei de trecerea sufletului prin toamnă și iubire. Reușește să surprindă într-un mod nuanțat, nevăzutul univers al stărilor sufletesti. Un elogiu adus dorului și iubirii, în revărsarea ei necontenită. Eul liric, prezentat, exprimând sentimente profunde: iubire, admiraţie, emoţie. Pictează toamna cu penelul sufletului în amurguri târzii cu o împletitură de șoapte, gânduri și iubire.
inima mea e o frunză de castan/ce se așterne-ncet la picioarele tale/într-un zbor de frunze moarte. ( A venit toamna)
Fiecare poem îndeamnă la o reverie, la o introspecţie profundă, este ca o scufundare,o explorare fantastică. Poeta pendulează între stările de dor, visare, beatitudine şi extaz, în faţa minunilor lumii, care i se revelează treptat.
Suflet în transformare,iată ce o frământă pe autoare, trecerea timpului peste vise, clipe, zbor, iubire,univers.
Acolo unde clipa-ncremenește/și-n taină sufletul iubește,/eu colorez un univers cu tine,/pictând mereu/cu-albastru….Visul de iubire.(Acolo).Iubirea este prezentă în fiecare poem, ea însoţeşte versurile cu acordurile sale calde şi umple cămara inimii delicate a autoarei.Camelia ne creionează ecoul inimii și dă fiori cu șoapte dulci.
Ecoul inimii răsună/timid în prag de seară/când tu apari/la mine-n prag/cu visele de odinioară.(Ecoul inimii).
Invită cititorul la o călătorie fantastică, în lumea iubirii, printre praf de stele și pură a sufletului.
Toamna trezeşte în sufletul autoarei stări de nostalgie, de regret şi de tristeţe, ca o simfonie de Bach.
Volumul de poeme conturează în imagini preţioase, într-o explozie de cuvinte a simţurilor, unde miresmele de frunze uscate se împletesc cu sunetele harpei, viorii şi pianului, unde atingerile suave şi blânde ale naturii desfată memoria fiinţei umane, în timp ce pe ecranul sufletului interior se derulează imagini fantastice, după bătăile inimii. Iubirea, dorul, vântul, frunzele,șoapte,gânduri îşi execută cu eleganţă partiturile în decoruri mirifice, scăldate în lumina cerului de infinita iubire a autoarei.Amintirile sunt un sentiment pregnant, lucru simbolizat de cei doi astrii, ai zilei si ai noptii.Invit cititorul într-o călătorie seducătoare în lumea poeziei de suflet unde dragostea este personificată în funcţie de sufletul fiecărui om. Totuși sentimentul de iubire posedă o definiţie care ar putea cuprinde toate caracterisiticile sufletului uman. Iubirea este sentimentul înălţător care îşi face loc în inima fiecărui om.Totul e simplu şi complex, în acelaşi timp, firesc şi aşezat, pare să curgă natural, dar ochiul sensibil şi intuiţia fină a poetei surprinde esenţialul la fiecare scenă, în fiecare poem, ca într-un stop-cadru care capturează o stare de spirit, un moment unic pe care dorul de soare, de lumină şi de iubire o cheamă de fiecare dată să-şi dăruiască micul ei recital de frumuseţe celor care vor şi pot să simtă această splendoare. Citind versurile Cameliei, mi-am adus aminte de aforismul lui Tudor Arghezi: Adevărata carte a unui poet cred că e una, cu condiţia să fie unică, fiindcă definiţia unui poet care publică o carte bună stă în două cuvinte: talent şi energie. Poezia este percepută exact cum se arată ea, cu toată transparenţa unui suflet. Conştientizează şi înţelege relaţia profundă, sacră pe care scriitorii o dezvoltă cu poezia, dar nu îşi neagă dreptul la a spera că frumosul, trebuie evidenţiat.

Lenuș Lungu

http://agentiaizvordecultura.wordpress.com/2014/09/01/praf-de-stele...

Vizualizări: 52

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->