Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

 

 

Deseori caut printre amintiri, printre vise rătăcite. Merg încet pe stradă, privesc vitrinele luminate de un soare cam rece și chipurile oamenilor când vesele, când triste. Așa sunt eu de multe ori....

Privirea insistă mai mult când un bătrânel îmi surâde și mă roagă să-l ajut să treacă strada. Are în mână un buchețel de ghiocei pentru soția lui. Bunicuța îl așteaptă, zâmbește într-un stil adolescentin și-l mângâie pe obraz.

Povești, povești se desfășoară zilnic în fața noastră,oameni care ne dăruiesc clipe, bucurii de neegalat. Așa îți dai seama cât de simplă este iubirea...plină de tandrețe și bucurie.

Călătorim deseori printre imagini, filme, cărți, cântece și uităm să ne bucurăm de primul ghiocel.Privesc bătrânelul care de mână cu iubirea adună amintiri și visează... De multe ori înșiruim cuvinte, dar uităm să privim un ghiocel.

Dar parcă îmi este dor de zăpadă, de frig, de serile lungi și geroase. Îmi este dor de plimbările prin zăpadă, când alergam printre fulgii de zăpadă. Merg încet pe stradă, este o zi colorată frumos de soarele rece. La colțul străzii o femeie zâmbește și vine spre mine cu un buchețel de ghiocei. Îi dăruiesc câțiva covrigi calzi.

Deodată începe să ningă cu fulgi mari printre oamenii care de cele mai multe ori trec pe lângă vitrinele luminoase, pe lângă un coș de ghiocei și nu au timp să privească . Redescopăr în fiecare an cât de minunat este un ghiocel și cu câtă dragoste l-a creat Dumnezeu. Zâmbește sub zăpadă, ne bucură deși are o viață așa de scurtă. Ochii primăverii sunt acoperiți de fulgii care aleargă. Curajoși, din bulbii mici ascunși sub zăpadă, din pustiul iernii, păstrează ascunsă bine petala albă.

Stau în fotoliul meu, pe o pătură de lână. Lângă cartea mea așez buchețelul de ghiocei într-un pahar. Dimineața voi face o mică plimbare printre fulgii iernii. Merg să-i dăruiesc femeii cu ghiocei câțiva covrigi calzi și câțiva ghiocei din grădina mea. Și la mine în grădină pe un petic de pământ, sub puțină zăpadă, a ieșit la lumină un pâlc de ghiocei.Iarnă dragă când frumoasă, când geroasă te rog să pleci acasă și să iei cu tine și cojocul gros.

 

 

 

1.02.2018

 

 

Vizualizări: 153

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de Pop Dorina pe Februarie 3, 2018 la 9:46am

Frumoase gânduri. Admirație.


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Februarie 2, 2018 la 9:04pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->