Zile de naştere

Ştii?
La începuturile de dincolo erai înaintea mea. Ţi-ai întors faţa spre mine şi mă aşteptai. Te-am ajuns, am mers o bucată de vreme unul lângă celălalt (n-ai ştiut că am furat bucăţi din tine şi le-am lipit în mine), apoi, pas cu pas, treaptă cu treaptă, m-ai învăţat să-mi deschid aripile, să zbor.
Te-ai aşezat în spatele meu să-mi sprijini şchiopătatul, în urmă, ai plecat. Credeai că e deajuns, că e ca atunci când înveţi un copil să meargă pe bicicletă.
Mi-ai spus într-o doară, într-un timp, că nu mă mai urmăreşti, demult. Ştiam, dar...
te ştiam, simţeam, erai în mine până când cuvintele vorbeau in locul tău, că ai alte meniri pentru tine, acum, într-un ciclu de trei, nu ştiu ce sunt, clipe, zile, eternităţi, bubuie pieptul.
Mi-am luat faţa aceea de var, cu mine, să nu se simtă, să nu se vadă dinafară şi-n loc de inima, voi pune (din nou) o pipotă să nu se doară dorul.
Eu. Eu voi zbura în stilul acela, fluture, în ape, spre adâncul de linişte tăcut până când eu sau tu vom începe, iarăşi, să scormonim, tu – cerul, eu – apele, pământul, în punctul acela roş’ ce se-aşteaptă de-o viaţă de ieri, de azi, de mâine – Iubirea.

21.03.2017, ora 10,27’

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de Zinca Iulian Marius pe Martie 24, 2017 la 9:52am

multumesc din suflet Aurelia, o zi frumoasa, Marius

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->