Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Miros de scortisoara, nuci prajite, cozonac, portocale si mere coapte, un brad sub care gasim cadouri in dimineata zilei de 25 decembrie, lasate de Mos Craciun! Nicio sarbatoare nu are stralucirea si bucuria Craciunului, a carui vraja este greu de explicat.
Decembrie este luna Craciunului, sarbatoarea nasterii lui Iisus, a carei semnificatie crestina este adesea umbrita de cea comerciala. Craciunul echivaleaza astazi cu belsugul, prin risipa de bani dati pentru cadouri si bucate alese, uitand insa de cei saraci, de copiii orfani, de batrani, de necuvantatoare.
Valoarea spirituală a Crăciunului este singura care contează în aceste zile. Crăciunul este, de fapt, şi aşa ar trebui să rămână, o stare de spirit. În copilărie oamenii o simt cu tot sufletul, apoi pierd câte ceva din ea, iar unii chiar nu mai sunt în stare să o regăsească niciodată. Liniştea, zâmbetul şi bucuria din zilele premergătoare marii sărbători creştine trebuiesc trăite în suflet, nu numai pe faţa, la vedere. Simţite astfel, aceste trăiri nobile fac ca spiritul Crăciunului să intre cu adevărat în casele noastre. De fapt, cel mai mare dar al Crăciunului îl reprezintă bucuria sufletească pe care ne-o aduce naşterea Domnului, pacea din inimă, puterea de a ierta, de a-i ajuta şi înţelege pe cei din jur.
Alimentat de http://www.jurnale.ro/

Vizualizări: 122

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Decembrie 13, 2010 la 8:22pm


INACTIV
Comentariu publicat de DOINA pe Decembrie 13, 2010 la 7:06pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->