Sclipiri de argint coboară în ochii de stele căzătoare. Se scaldă în razele de curcubeu şi deschid jucăuşe fereastra către Calea Lactee. Pe drumul alb şi dens ca laptele crinilor, pasul tău străbate distanţa dintre meditaţia conştiintei şi lumina purificatoare a gândului spiritual.

Carul Mare aduce cu el sufletele curăţate de păcatele abisului întunecat al sentimentelor pierdute în neantul trupului .

Priveşti cu pioşenie pleoapele adormite ale îngerilor din aripile fluturilor străvezii. Harpele lor au răspândit în Univers  arcuşuri de viori celeste, stropite cu roua din ambrozia zeilor. Picură ritmuri ce încântă aura de energie a mamei Terra !

Crăiasa în straie albe te subjugă cu farmecul noptii. Sărutul ei este şoapta neterminată din căuşul palmei. Pe gene ţi-se ofilesc umbre dulci din clipirea luceferilor ascunşi în bolta limpede. Carul Mic duce poveri de doruri nestinse …tăceri nevindecate  în negura vremurilor pierdute.

Stelele  sclipesc..licurici prinşi de perdeaua cerului senin. O cometă grăbită trece  pe neaşteptate învăluind în strai de azur liniştea nopţii. Ţi-a tulburat gândul. Obosit iţi culci obrazul pe Steaua Nemuririi..Spiritul nopţii iţi mângâie fruntea şi iţi înseninează somnul. Surâsul aninat de colţurile Lunii stau dovada că visurile tale călătoresc pe tărâmuri neumblate. Învelişul albastru brodat cu stele, îţi veghează liniştea si’ţi destramă ceaţa sufletului ! Somn uşor ! Te aşteaptă o nouă existenţă…O dimineaţă  solară spălată în apa sfântă a reînvierii, ce poartă semnătura din pergamentul îngălbenit de vremuri al civilizaţiilor străvechi !

 Pecetea unui alt început, din punctul zero.

 

Constantin Camelia

2011

Vizualizări: 68

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de Mihaela Moşneanu pe Octombrie 1, 2011 la 11:23pm

 


INACTIV
Comentariu publicat de Camelia C pe Octombrie 1, 2011 la 7:58pm

Va multumsc,dragi prieteni pentru aprecieri si vorbe sensibile! Patricia,sper si eu sa apucam punctul zero al timpului si o lume mai curata! Ca de asta....


INACTIV
Comentariu publicat de Sprincenatu Dan pe Octombrie 1, 2011 la 2:25pm

Frumos,, sensibil !


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Octombrie 1, 2011 la 5:19am
Foarte frumos

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->