Am avut bucuria audierii unor cursuri  interesante în Sala de dans și balet a Teatrului Mare din Juvisy sur Orge. Profesoara noastră a fost Maewa, nume tradus  cu "Bine ați venit", venind din Tahiti.

            Am fost între primele grupe de persoane pregătite de aceasta.Totul a durat trei ore. Începutul exercițiilor a fost cu mai multe tipuri de relaxare. Am fost îndemnați la:  respirații, inspirații și expirații,   să purjăm ceea ce nu ne place într-un loc din  centrul sălii. 

         Am efectuat plimbări circulare. Am simulat că suntem influențați de:vânt,  ploaie,  frig,  căldură, etc.  Am mimat situații de:mânie, frică, stres, bucurie, tristețe. 

            Am imaginat  situații de transmitere unul-altuia a unor mingi de diferite mărimi, grele sau ușoare..Expresia "îmi place ciocolata"  am rostit-o cu mimarea   stării aferente.  Sala de Balet a Teatrului era una mare, cu bare laterale.

            Exercițiile efectuate în grup au continuat cu aplecări, spagatouri, ridicări de brațe,  cu  inspirații. Așezați pe scaune am  trecut la execuții cvasi similare, cu repetarea din ce în ce mai repede a unor fraze cu propoziții cantabile.  

            Au fost  diverse, începând cu  rotații din ce în ce mai ample ale  capului, urmate de unele ale  membrelor inferioare și superioare, ca la exercițiile  descrise de echilibru. Am umflat umerii, am făcut aplecări cu mâinile ridicate stânga-dreapta, apoi rotații de brațe.
             Ni s-a oferit textul de la o șansonetă  cunoscută a lui Joe Dassin cu titlul "Les Champs Elysées". Am pregătit  timp de aproape o oră,  un dans de grup,  pe muzica acestei șansonete .

           Am gândit o posibilă interpretare a acestui dans.  Pentru început  am mimat scene din Paris, pe melodia "Paris s'eveille", străbătând fiecare transversal sala de dans. În drum, salutam  imaginar diferite persoane.

           Apoi a început șansoneta propriu-zisă: "Je m'baladais sur l 'Avenue,/ Le cœur ouvert a l'inconnu,/J'avais envie de dire bonjour/ a n'importe qui / N'importe qui-et ce fut toi/Je t' ai dit n' importe quoi,/ Il suffisait de te parler/ Pour t'apprivoisier./ Refrain /Aux Champs  Elysées,/Aux Champs Elysées, / Au soleil, sous la pluie,/ A midi ou a minuit,/ Il y a tout ce que vous voulez / Aux Champs  Elysées./ "

           Ne-am  așezat în șir indian, 2 rânduri, unul în spatele altuia, grupul   în frunte cu profesoara Lizianne.

 Începutul dansului a fost cu  flexiuni ale membrelor, în opt timpi, cu  două grupări ritmice  3-4 și 7-8 A urmat o deplasare în lateral cu  legănare, cu mâna  cu palma deschisă spre partener.

          Pe versurile "J' avais envie de dire"a  urmat o rotire a corpului cu  360 de grade. Ne-am  luat de braț partenerul/partenera și  am plecat la plimbare prin Paris. Ne-am  salutat reciproc.

          Despărțirea a fost pe  două rânduri. Ne-am deplasat până în fundul sălii, după care am revenit intercalat  într-un singur șir.

          Au urmat  diverse simulări  de deplasări ale  unor cutii. Un prim  exemplu ,   a fost una cu o pisică  înăuntru, apoi  cu un obiect casant,  altul fierbinte, sau  fragil. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 10

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->