Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

VIATA LUI EMINESCU INTRE ADEVAR SI MISTIFICARE- VIOLETA PETRE

Violeta Petre despre VIAȚA LUI EMINESCU -ÎNTRE ADEVĂR ȘI MISTIFICARE:

Studiul şi munca de cercetare a scriitorului Ion Ionescu Bucovu, despre viaţa şi opera lui M. Eminescu, fac din autor unul din eminescologii de vârf ai literaturii contemporane româneşti.
Cu pasiune, răbdare, responsabilitate, dragoste de adevăr a studiat ani la rând, documente despre marele poet român, Luceafărul poeziei româneşti.
Volumul pe care îl lansează astăzi este o lucrare amplă, complexă, un documentar preţios despre omul şi poetul M. Eminescu.
Am citit-o în manuscris cu dorinţa de adevăr şi nu mi-a fost greu să parcurg paginile, deşi este o lucrare de cecetare bazată pe documentare asiduă şi responsabilă. Nu mi-a fost greu, pentru că, deşi biografică, lucrarea este presărată cu momente inedite din viaţa poetului.
Volumul debutează cu arborele genealogic al poetului şi continuă cu copilăria, adolescenţa, studiile la Universitatea din Viena şi Berlin, povestea de dragoste dintre Eminescu şi Veronica Micle, întoarcerea în ţară, activitatea teatrală, jurnalistică, politică şi bineînţeles, boala şi moartea poetului.
Interesante sunt capitolele ce urmează cu marii scriitori care i-au marcat destinul literar: Ion Creangă, Caragiale, Macedonski, prietenia cu Carmen Silva şi iubirile ce au urmat după idila cu Veronica Micle.
Nu se putea ca într-o astfel de radiografie a vieţii poetului, să nu se insiste pe boala şi moartea poetului, (care constiutie un capitol pe care autorul îl reia), tocmai pentru ambiguitatea şi misterul care planează asupra acestui subiect..
Urmează date despre înmormântarea lui M. Eminescu, un capitol care elucidează enigma paternităţii poetului, dacă a avut sau nu copii, apoi Note şi Comentarii despre metamorfozele ''Luceafărului'' eminescian, lucrarea de căpătâi a poetului, Fotografiile lui Eminescu, Farmecul poeziei eminesciene.
Cartea se încheie cu un capitol despre M. EMINESCU în viziunea scriitorilor şi a crticilor literari.
Se poate să fi sărit peste câteva capitole; tocmai de aceea, vă invit să citiţi ''Viaţa lui Eminescu între adevăr şi ficţiune''. Este o lucrare care merită să stea la loc de cinste în biblioteca fiecăruia din noi!
CITIŢI-O ŞI VEŢI FI MAI BOGAŢI CU CEL PUŢIN, ÎNCĂ UN ADEVĂR!
Cu stimă, respect şi preţuire, pentru scriitorul Ion Ionescu Bucovu şi cu nemărginită dragoste pentru Omul Ion Ionescu Bucovu!
Violetta Petre

Fotografia postată de Ion Ionescu-bucovu.

Vizualizări: 81

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de ION IONESCU-BUCOVU pe Iunie 19, 2018 la 8:19pm

cine dorește cartea vă rog să mă contacteze pe poșta electronică la adresa  iionescu58@yahoo.com


ACTIV
Comentariu publicat de ovidiu dinica pe Iunie 19, 2018 la 7:40pm

Felicitari autorului abia astept sa o citesc. se poate comanda?


ACTIV
Comentariu publicat de Camelia Ardelean pe Iunie 19, 2018 la 7:33pm

Felicitări amândurora!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->