Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul seriiFlorin Bogardo Florin Bogardo (16.08.1942 - 15.09.2009) a fost un cunoscut şi apreciat muzician român,compozitor de muzică uşoară,autor de versuri pentru melodiile sale,orchestrator, dirijor,maestru de sunet şi regizor muzical la Radioteleviziunea Romana şi,ocazional,interpret al propriilor sale melodii,fiind beneficiarul unui timbru vocal aparte,dar si primul cantautor din muzica uşoară românească. Absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu”,compune lucrări camerale,iar din 1963 se dedica muzicii usoare,compunand peste 300 de piese. Marele său succes este datorat faptului că piesele i se disting prin nobleţe,melodicitate,fantezie armonică bogată,rafinamentul orchestrației dar si grijii pentru ca versurile să fie la înălţime,compunand pe textele unor mari poeţi români: M.Eminescu,L.Blaga,V.Alecsandri,V.Carianopol,M.Sorescu.

Printre cele mai cunoscute dintre melodiile compuse de el se numara: Cindva o luntre alba, Ani de liceu, N-ai sa ma poti uita, Balada pescarusilor albastri, Sa nu uitam trandafirii, Tablouri, Sa pot, Frumoaso cu ochi limpezi.


Stela Enache s-a lipit de sufletul romanilor cu "Ani de liceu" s-a nascut la 24 ianuarie 1950, la Resita (jud Caras Severin). Inca de la sase ani Stela incepe sa studieze pianul fiind inscrisa la Scoala de Muzica. In perioada 1964-1967 a urmat cursurile Scolii Populare de Arta din Resita, sectia canto. In perioada 1967-1972 a urmat cursurile Conservatorului de Muzica din Cluj. A fost perioada in care a participat la festivalurile studentesti de la Iasi, Targu Mures, Timisoara.

Este remarcata de compozitorul George Grigoriu care reuseste sa faca un duet inedit la acea vreme cu Stela Enache si George Enache.

In 1971 a participat la Festivalul National Mamaia, unde a obtinut locul al II-lea la sectiunea "interpretare". Interpreteaza in concurs piesele "Sa facem florile sa cante", pe muzica lui George Grigoriu si "Tin minte" pe muzica lui Radu Serban.
autoplay=1&loop=1%20

Scor :
  • În prezent 5/5 steluţe.

Vizualizări: 84

Preferat pentru 1 persoană

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->