Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Mii de oameni pe plaja de la Vama Veche ascultau o voce de înger care-şi ducea până la capăt lupta, undeva în luna 7august 2009. Îşi dorise cu o îndârjire fabuloasă să ajungă pe acea scenă de la Vama Veche, la festivalul pe care îl purta în suflet ca pe-o comoară, Folk You.
Acesta este secretul vieţii, să înduri cu tărie tot şi toate, dar să-ţi păstrezi o coloana dreapta. Tatiana a reprezentat un exemplu pentru mulţi dintre noi, stârnind admiraţie şi respect. Lupta ei era lupta noastră, căci, deşi nimeni nu-i spunea, toţi îi ţineau pumnii strânşi ca să răzbată. Pierderea ei a fost cumplită. Tatiana Stepa rămâne tămăduitoarea de suflete rănite, căci iubirile ei au devenit balsam pus pe note muzicale. Sfâşietor testament a lăsat, pregătit temeinic de ea însăşi, "Cântec pentru prieteni", şi el răsună în sufletele noastre de la plecarea ei. Iar prietenii ei aştern astăzi, acum, cuvinte pentru Tatiana lor...

S-a nascut in Valea Jiului si a studiat vioara timp de opt ani.

A debutat la varsta de 19 ani, in Cenaclul Flacara, cu cantecul "Si-am sa-mi fac o doina". Si-a intrerupt cariera muzica in 1985, odata cu interzicerea Cenaclului Flacara. Ulterior, a lucrat in mina Lupeni, timp de 11 ani.

Din anul 1996 pana in prezent a sustinut peste 1.000 de spectacole pe majoritatea scenelor marilor orase din Romania, Italia, Germania, Franta, Republica Moldova si Bulgaria. Este invitata anual la toate marile festivaluri de muzica folk din tara ("Om Bun ", "Folk you", Sighisoara, Folkfest, Bistrita, Alba-Iulia, Targu Jiu, Baia Mare, Piatra Neamt, Galati) si la alte festivaluri concurs de muzica folk si poezie.

A compus atat pe versuri proprii, cat si pe ale unor mari poeti din literatura universala si romana.
ALTĂ VARĂ
de LORETA POPA

"Dacă treci seara pe Strada Năsăud, te ameţeşte puţin mirosul de tei şi de vară şi-ţi vine să ridici privirea spre cer. Uneori e lumină la fereastra ei. Aş vrea să uit că a trecut un an, că e altă vară şi că nimeni nu mă aşteaptă sus să urc până la etajul 4, să-mi deschidă şi să simt că mi se împleticeşte o pisică albă printre picioare. Dar nici un lift nu urcă până acolo unde s-a mutat Tatiana, şi nici un telefon nu răzbate cu semnalul, numai gândurile şi dorurile noastre o mai pot ajunge uneori. Am iubit-o, am aşteptat-o de atâtea ori cu sufletul la gură în culise, am vorbit şi am tăcut împreună, am râs, am mâncat, am dormit, am împărţit nenumărate clipe. Le păstram ca pe nişte flori presate într-un album, pe care nu vrem să-l deschidem pentru că, de fapt, amintirea ei încă n-a devenit amintire. Ne-a iubit, ne-a lăsat dragostea şi dorul şi cântecele ei minunate. I-am lăsat şi noi, în locul în care ne-am despărţit, o chitară despre care nu vrem să credem că nu va mai cânta niciodată, cu toate că este făcută din marmură albă".


Scor :
  • În prezent 5/5 steluţe.

Vizualizări: 78

Preferat pentru 1 persoană

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


INACTIV
Comentariu publicat de antonymary pe Iunie 19, 2011 la 1:34am

UN VIS


Un vis în care o femeie micuţă de statură, dar uluitor de puternică, mă învăţa lupta pentru viaţă, pentru vise; mă învăţa cât de important e darul vieţii prin bătălia dată de ea pentru fiecare clipă de viaţă; mă învăţa că sunt puţine lucruri cu adevărat importante şi pentru acelea merită dat totul. Aşa cum ea însăşi a dat totul pentru muzică, pentru publicul ei drag, pentru noi toţi. Tatiana Stepa este mai mult decât un om foarte drag.I-au fost hărăziţi Tatianei copacii... cu sau fără pădure. Au fost mai întâi în cântec, apoi în viaţa dupa plecarea ei printre stele.
A venit, mi-a atins sufletul cu lumina sufletului ei dintr-o altă lume, m-a învăţat cât nu puteam învăţa într-o viaţă, mi-a dăruit atât cât poate nu meritam, m-a binecuvântat cu dragostea ei, făcându-mă să simt că a meritat să trăiesc chiar şi pentru a-i fi o clipă aproape. Mi-a arătat că viaţa e un dar binecuvântat... apoi, pentru un timp, a plecat şi-mi arată în fiecare zi ca cerul îmi e mult mai aproape. "Mulţi oameni devin artişti, puţini artişti rămân oameni", spunea cândva Tatiana. Câtă dreptate avea. Ea, care a trăit ultimele luni doar cu gândul să poată urca pe scena Folk You. Cu adevărat un ARTIST care a rămas OM. Marea Neagră îşi îngână Ruga şi, de câte ori veţi auzi valurile, să ştiţi că de acolo de unde este Tatiana cântă pentru noi...© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->